Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

A kereskedők negyede nem ad számlát

2013. június 3., MTI
Címkék: NAV ellenőrzés adó számla nyugta
Minden negyedik esetben találtak szabálytalanságot az adóellenőrök és a pénzügyőrök tavaszi akciójuk során. A várható bírság összege meghaladja a 320 millió forintot, 53 üzlet működését 12 napra felfüggesztették - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
A közlés szerint a hatóság ellenőrei másfél hónapig interneten kereskedőket, szépészeti szolgáltatókat, virágkereskedőket, gumikereskedéseket, vendéglátó-, illetve szórakozóhelyeket, éjszakai taxikat tettek próbára és nagyobb beruházásokon is jártak.
 
Hatezer esetből minden negyedik adózó megpróbálta eltitkolni bevételét, mivel sem nyugtát, sem számlát nem adtak a vásárlóiknak, vendégeiknek.
 
A revizorok és a pénzügyőrök a 2700 foglalkoztatással kapcsolatos ellenőrzéskor is hasonló mulasztási aránnyal szembesültek. Továbbra is jellemző, hogy az alkalmazottakat nem, vagy csak késve jelentik be a munkaadók.
 
A foglalkoztatással kapcsolatos kötelezettségeiket a szezonális - például mezőgazdasági vetési, betakarítási - munkát vállalóknál a munkáltatók szinte egyáltalán nem teljesítik. A nagyobb beruházásokat végző társaságok és a legnépszerűbb szórakozóhelyek is hasonló gyakorlatot folytatnak: alkalmazottaik jelentős része feketén dolgozik - közölte a NAV.
 
A hatóság tájékoztatása szerint bár a tavaszi, több mint tízezer ellenőrzést felölelő akciónak vége, a NAV továbbra is rendszeresen vizsgálja, hogy a kereskedők adnak-e nyugtát az áru mellé, és a munkáltatók szabályosan bejelentik-e dolgozóikat.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez