Keresés a tartalomban:
Jog

Fókuszban a fogyasztói jogok

2013. június 5., Európai Parlament
Címkék: fogyasztóvédelemi Európai Parlament fogyasztóvédelmi biztos
Az online vásárlás akadályainak felszámolását, a biztonságos termékek garantálását és a fogyasztók jogainak megismertetését tekinti fő feladatának a következő egy évben Neven Mimica horvát fogyasztóvédelmi biztosjelölt, akit kedden hallgatott meg az EP. A leendő horvát biztos mandátuma jövőre jár le, mert a 2014-es európai választások után az Európai Bizottság is megújul.
Az EP fogyasztóvédelmi és közegészségügyi kérdésekkel foglalkozó szakbizottságai által szervezett meghallgatáson Mimica elmondta, hogy a termékek biztonságának garantálásáról, a piaci felügyeletről, valamint a bankszámlához való hozzáférésről szóló javaslatok végrehajtására összpontosít majd.
 
„A fogyasztóvédelem az emberek mindennapi életét érinti. Sokszor a válasz arra a kérdésre is, hogy mit tesz az EU az emberekért” - mondta Mimica, aki kiemelte, hogy fontos, hogy a fogyasztókat megfelelően tájékoztassák az őket megillető jogokról.
 
A biztosjelölt a hallgatóság tetszését kiváltva személyes példával is szolgált ezzel kapcsolatban: csomagja három hete veszett el a reptéren, de továbbra sem tudja, hogy ilyen helyzetben pontosan mi a teendő, „pedig alaposan felkészítették a meghallgatásra”.
 
Mimica elmondta, hogy tizenegy másik európai biztos tárcája kapcsolódik valamilyen módon a fogyasztóvédelemhez, ezért elengedhetetlen lesz a szoros együttműködés. Megbízatása során törekedni fog arra, hogy a fogyasztóvédelmi szempontok is megjelenjenek a különböző jogszabályokban.
 
Az EP szakbizottságainak elnökeiből álló testület után a frakcióvezetőkből álló Elnökök Értekezlete csütörtökön értékeli a jelölt teljesítményét. Az EP plenárisa június 12-én, Strasbourgban szavaz Mimica kinevezéséről.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez