Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Élelmiszerbiztonsági tanácsok árvíz idején

Lakossági és vállalkozói tájékoztatót készített az élelmiszerbiztonsági hatóság

2013. június 6., NÉBIH
Címkék: árvíz élelmiszerbiztonság NÉBIH közegészségügyi kockázat
Az árvizek, belvizek élelmiszerbiztonsági kockázatot is rejtenek. A NÉBIH lakossági és vállalkozói tájékoztatójában a felkészülésre, az árvíz alatti és az azt követő időszakra is találhatnak élelmiszerbiztonsági tanácsokat az érintettek.
Az élelmiszerek szennyezése árvíz idején valós és nagy közegészségügyi kockázat, az árvízzel szennyezett élelmiszerek fogyasztásra alkalmatlanok, mert megbetegedést, fertőzést okozhatnak! Az élelmiszer eredetű megbetegedések általában hasmenéssel, ritkábban hányással, lázzal járnak. Fontos, hogy aki e tüneteket észleli magán, forduljon orvoshoz!
 
Árvíz során az elöntött kertekben szennyeződhetnek a beérő zöldségek, gyümölcsök; a szennyezett vízben ételfertőzést okozó baktériumok, vírusok, paraziták, bélféreg-peték lehetnek jelen, de az árvíz akár kiömlött, bemosódó vegyszereket is tartalmazhat. Az élelmiszerbiztonsági szakemberek a legkritikusabb pontokat és a legfontosabb tanácsokat gyűjtötték össze a hivatal kiadványaiban.

A tájékoztatók megtekinthetők és letölthetők a hivatal honlapjáról:


Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez