Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Nébih ellenőrzés – jelöletlen sertéshús, lejárt fűszerek

2013. június 20., MTI/SV
Címkék: ellenőrzés bírság sertéshús lejárt fűszer NÉBIH
Csaknem 90 tonna sertéshúst és nagy mennyiségű lejárt fűszert foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Hajdú-Bihar megyében.
A szervezet közleménye szerint a várhatóan milliós nagyságrendű bírság összegét az eljárás későbbi szakaszában állapítják meg.
 
A Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatóságának szakemberei az elmúlt napokban Hajdú-Bihar megyében - egy időben több helyszínen - ellenőrzési akciót hajtottak végre. Az eljárást több hetes adatgyűjtési tevékenység előzte meg.
 
Ennek eredményeképpen Hajdú-Bihar megyében az első helyszínen két különböző cég tulajdonában lévő hűtőkamrában 40-40 tonna fagyasztott, jelöletlen, nem nyomon követhető sertéshúst vontak forgalmi korlátozás alá.
 
A másik, szintén Hajdú-Bihar megyei helyszínen 2 tonna jelöletlen sertéshúst, több mint 5 tonna engedély nélkül fagyasztott sertés belsőséget, továbbá 142 kg lejárt minőség megőrzési idejű fűszert vontak ki a forgalomból.
 
A Nébih az eljárásba bevonja a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságát is - olvasható a közleményben.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez