Keresés a tartalomban:
Jog

"Utasjogai mindig kéznél"

2012. június 1., EUvonal
Címkék: utasok jogai nyaralás utasjog légitársaság csődje vulkánkitörés Európai kampány Meglena Kuneva
Az Európai Bizottság célja, hogy az utasok minden közlekedési mód esetében védelmet élvezzenek – fogalmazott Meglena Kuneva korábbi uniós biztos, Budapesten az "Utasjogai mindig kéznél" című – egész Európára kiterjedő - kampány bemutatásakor.


Meglena Kuneva korábbi fogyasztóvédelemért felelős uniós biztos mutatta be az "Utasjogai mindig kéznél" nevet viselő kampányt Budapesten, az Európa Pontban. A kampány célja felhívni a polgárok figyelmét arra, hogy milyen kiterjedt jogok illetik meg őket utazásaik során.
 
Az Európai Bizottság 2010. június 29-én indította útjára egész Európára kiterjedő figyelemfelhívó kampányát. A kampánynak köszönhetően a vasúti vagy légi közlekedést igénybe vevő utazók könnyebben tájékozódhatnak jogaikról. Bár az elmúlt években a Bizottság jogszabályokon keresztül már biztosította, hogy a légi és a vasúti közlekedést igénybe vevő utasok az Európai Unióban mindenhol ugyanolyan elbánásban részesüljenek, még mindig nincs minden utas tisztában jogaival. Ennek orvoslására – a nyaralási szezon kezdetére tekintettel – indult el két éve a kampány.
 
Meglena Kuneva rámutatott arra, hogy a polgárok nem ismerik a jogaikat, így fontos az ismereteket átadni számukra. Elmondta: az utasjogok kiterjesztése az uniós szabadságjogok megerősítésének alapja, mivel hozzájárul a szabad mozgáshoz való jog „jobb kihasználásához”. A polgárokban tudatosítani kell azt, hogy olyan egyedi események bekövetkezése során is védettek, mint például egy légitársaság csődje, vagy egy vulkánkitörés miatti leállás – fogalmazott a volt biztos.
 
Az utasok jogainak növelésével növelni lehet az utasok bizalmát is a különböző utazási formákban, bizalom nélkül ugyanis nincs gazdasági növekedés – hangsúlyozta. Hozzátette, hogy az utasjogok kiterjesztése nemcsak a légi utasok jogaira, hanem más közlekedési módokra is vonatkozik.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez