Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Kevesebb akciós újság

2012. június 18., Gfk Hungária
Címkék: akció újság hirdetés akciós termék hipermarket akciós újság
A kereskedők egyre kevesebb akciós újságot jelentetnek meg, viszont egyre több terméket hirdetnek, az akciós élelmiszer kategóriák sorát az italok, ezen belül is a borok vezetik a GfK Hungária felmérése szerint.
A piackutató intézet Leaflet Monitora szerint tavaly összesen 1.144 kiadványt jelentettek meg az egyes üzletek, üzlethálózatok, míg 2010-ben ez a szám még 1208 volt. Legnagyobb számban a diszkontok adnak ki akciós termékeket bemutató újságot, őket a hipermarketek, majd a szupermarketek követik a sorban. A hirdetések csúcsidőszaka az év végi szezon: míg 2010-ben a hirdetett termékeknek a 26 százaléka, addig 2011-ben 27 százaléka az utolsó negyedévben jelent meg az akciós újságok lapjain.
 
A karácsonyi szezonon belül mindkét évben a november volt a legintenzívebb, amikor mintegy 22.000, illetve 24.000 terméket hirdettek a kereskedők saját nyomtatott akciós kiadványukban. Az élelmiszer kategóriák közül legtöbb hirdetés italokat népszerűsített 2011-ben. Az utolsó negyedévek hirdetéseit 2010-ben és 2011-ben egyaránt a bor uralja.
 
Hasonlóan nagy számban hirdettek húsárut tavaly, a harmadik legtöbbet hirdetett akciós termék pedig a tejtermékek közül kerül ki. Tavaly a TOP 19 hirdetett kategória új belépőjeként megjelentek a notebookok, ezekkel 180 hirdetésben találkozhattak az akciós újságokat forgató vásárlók.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez