Keresés a tartalomban:
Elektronika

Új uniós applikáció okostelefonra

2012. június 11., Európai Bizottság/EUvonal
Címkék: mobiltelefon okostelefon egészségbztosítás egészségbiztosítási kártya egészségügyi ellátás
Az Európai Bizottság a stresszmentes nyaralás garantálása érdekében elkészítette okostelefonokra tervezett alkalmazását, amely elmagyarázza az európai egészségbiztosítási kártya használatát.
Más EGT-tagállamban az orvosilag szükséges egészségügyi ellátások igénybevételére az úgynevezett Európai Egészségbiztosítási Kártya jogosít.
 
Az egészségügyi rendszerek különbözőek, néha nehéz eligazodni abban, hogyan kell a kártyát használni az egyes országokban, illetve mik a helyi szabályok. A Bizottság praktikus útmutatója elmagyarázza, hogyan kell a kártyát használni a 27 EU-tagállamban, valamint Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában és Svájcban.
 
Az alkalmazás iOS, Android vagy Windows 7 operációs rendszerrel rendelkező készülékeken érhető el. Megtalálhatók benne a kártyára vonatkozó általános információk, a vészhelyzet esetén hívható telefonszámok, a biztosítás által fizetett kezelések, az árak, a visszatérítés igénylésének módjai, valamint az, hogy kivel kell felvenni a kapcsolatot a kártya elveszítése esetén. Az alkalmazás 24 nyelven érhető el.
 
Magát az európai egészségbiztosítási kártyát nem lehet az alkalmazással létrehozni vagy letölteni, azt a nemzeti egészségbiztosítást nyújtó szerveknél kell igényelni.
 
Az „európai egészségbiztosítási kártya” alkalmazás itt letölthető!

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez