Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Lakásbiztosítási kisokos

A megsemmisült vagy eltulajdonított iratok pótlása soktízezres kiadást jelenthet

2012. június 8.
Címkék: lakásbiztosítás személyes okmányok alapszolgáltatás fedezet ügyfél betörés vízkár
A lakásbiztosítások széles köre ma már sokszor alapszolgáltatásként is kínál olyan fedezeteket, amelyekről a biztosítottak többsége nem is tud, pedig azok sokakat érintő problémákhoz kapcsolódnak. Ilyen lehet az ellopott, megrongálódott vagy megsemmisült személyes okmányok pótlása, amely a befektetett időn kívül sok tízezer forintos kiadást is követelhet a károsulttól, aki nincs tisztában azzal, hogy biztosítási fedezete erre is kiterjed.
Ha megtörténik baj, sok ügyfél csak a lakásban, illetve az ahhoz tartozó vagyontárgyakban esett kárral számol, pedig ma már az olcsóbb lakásbiztosítások körében is egyre általánosabb, hogy azok az ott lakókra vonatkozó balesetek esetén is térítenek. Ugyanígy egyre általánosabb alapszolgáltatás a személyes okmányok pótlási költségeinek fedezete is. Ez az első ránézésre csekélynek tűnő kártérítés korántsem elhanyagolható mértékű:


Okmány típusa A pótlás költségei
Személyi igazolvány 1500
Anyakönyvi kivonat pótlása 2000
Lakcímkártya 1000
Útlevél * 28000
*30 napnál rövidebb ügyintézési idővel +19000-39000 Ft
Vezetői engedély 4000 Ft
Adókártya 3000 Ft
TAJ-kártya 3000 Ft

Az okmányok pótlása nem csupán egy lakástűz vagy egy nagyobb vízkár esetén válhat szükségessé, hanem betörés, rablás vagy besurranó tolvajlás során is. Az iratok beszerzése összességében könnyen több tízezres nagyságrendű kiadást is jelenthet. Ezért már a megkötéskor célszerű ellenőrizni, hogy a kiválasztott lakásbiztosítás fedezete valóban kiterjed-e erre a kockázatra is.
 
Különösen bűncselekmények esetén hasznosak azok a további pótlólagos szolgáltatások, amelyek – csekély kiegészítő díj ellenében – a fentieken felül a zárcsere és a bankkártya pótlásának szintén öt számjegyű költségeit is átvállalják.
 
„A lakásbiztosításokhoz kapcsolódó kiegészítő szolgáltatáscsomagok díja havi néhány száz forintot tesz ki, ezért igen népszerűek az ügyfelek körében – tájékoztat Csikós Dániel, a Genertel vezérigazgatója. – Tapasztalataink szerint a legnépszerűbb fizetős kiegészítők a készpénzlopás, rablás és tolvajlás elleni biztosítások, illetve a különféle vészelhárító- és asszisztencia-szolgáltatások és a bővített üvegtörés, de egyre többen kérnek jogvédelmi kiegészítést is. A lakásbiztosítások esetén egyelőre nem igaz az állítás, hogy az ügyfelek kizárólag az árat nézik: háromból egy ügyfelünk az extra szolgáltatásokat csomagszerűen tartalmazó összetett lakásbiztosítást választja a jobbára csak klasszikus fedezeteket tartalmazó olcsóbb termékkel szemben.”

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez