Keresés a tartalomban:
Elektronika

Hangfelismerés az ügyfélszolgálatokon

2012. június 12., eGov Hírlevél
Címkék: ügyfélszolgálat telefon Monspeech Vodafone Telenor Magyar Telekom hangelismerés
A jövőben hatékonyabbá és gyorsabbá válhat a telefonos ügyintézés a mobilszolgáltatók ügyfélszolgálatán, köszönhetően a Monspeech nevű új módszernek, melyet a Montana Kft. vezetésével fejlesztett ki egy több tagból álló konzorcium.
Az MTA Nyelvtudományi Intézet, a BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszék, THINKTech Kutatási Központ és az AITIA International Informatikai Zrt. kutatóiból és fejlesztőiből álló konzorcium munkájába a Vodafone szakembereit is bevonták, a bárki számára hozzáférhető rendszert várhatóan a piros szolgáltató ügyfélszolgálati struktúrájába integrálják majd először.

Mondd és írd

A Monspeech előnye, hogy az ügyfélszolgálatra beérkező beszélgetésekről képes nagy pontosságú leiratokat képezni. Az ezzel a módszerrel elérhető tartalom alapú keresés akár valós időben is segítheti az ügyfélszolgálati munkatárs feladatát, emellett az utólagos elemzésekhez is használható a rendszer. Így például egy ügyfélszolgálat több heti lejegyzett anyagaiból kiszűrhető, hogy vannak-e korosztályokra specializált kérdések, probléma bejelentések, vagy egy adott szolgáltatási csomag, vagy eszközzel kapcsolatosan milyen általános panaszok, észrevételek merülnek fel.
 
Bár a projekt a Vodafone közreműködésével, a szolgáltató által biztosított pilot körülmények közt jött létre, Vadász Pál, a Montana Tudásmenedzsment Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, a Monspeech-t nem kizárólag a Vodafone számára fejlesztette a cég, hanem piaci termékként több, a szolgáltatóiparban érdekelt cég számára kívánja értékesíteni. Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke a két társaság közös sajtótájékoztatóján nem adott egyértelmű választ arra a kérdésre, hogy a Vodafone ügyfélszolgálatába mikor integrálhatják a Montana termékét.
 
A Vodafone nem az első és egyedüli magyar mobilcég lenne, melynek ügyfélszolgálatán hangbányászati megoldást alkalmaznak a hatékonyabb kiszolgálás és utólagos elemzés érdekében. A Telenor Magyarország tavaly novemberben jelentette be, hogy integrálja a Nextent saját fejlesztésű Voice Miner alkalmazását. Ez a megoldás felismeri, hogy a cég számára fontos kulcsszavak elhangzanak-e a beszélgetésben.

Hangrobbanás

Egy panasz, vagy probléma ezzel a módszerrel sokkal gyorsabban azonosítható. Míg a rögzített beszélgetéseket korábban csak szúrópróbaszerűen volt lehetőség visszahallgatni, a Voice Miner automatikusan jelentéseket küld minden telefonbeszélgetésről az előre meghatározott paraméterek alapján az illetékes kollégákhoz. A Telenor később olyan, szintén hanganalízis alapján dolgozó rendszereket is bevezetne, mely feleslegessé teszi a telefonos ügyfélszolgálat nyomógombos kezelését.
 
Éppen ebbe az irányba tett nemrég lépéseket a Magyar Telekom, mely egy hangalapú autentikációs rendszer bevezetésére készül a telefonos ügyfélszolgálatán. Ez a megoldás elsősorban az ügyfélszolgálati bejelentkezést könnyítené meg azzal, hogy az előfizetőknek a hívás során nem lenne kötelező magukat PIN-kóddal azonosítaniuk, mivel a rendszer a hangjuk alapján felismerné őket.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez