Keresés a tartalomban:
Jog

A hatékonyabb fogyasztóvédelemért

2012. június 15., kormany.hu
Címkék: fogyasztóvédelem Fogyasztóvédelmi Tanács államtitkárság fogyasztóvédelmi törvény
2012. június 14-én megtartotta idei évi második ülését a Fogyasztóvédelmi Tanács, amelynek feladata a fogyasztóvédelmi szempontok hatékony érvényesítése, beépítése a kormányzati munkába.
A Fogyasztóvédelmi Tanács ülését Szathmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára nyitotta meg. A Tanács ülésén részt vettek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Gazdasági Versenyhivatal, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a fogyasztóvédelmi egyesületek, az országos gazdasági érdekképviseleti szervezetek, valamint a békéltető testületek képviselői.
 
A fogyasztóvédelem a nemzetgazdaság szinte valamennyi területét érintő, dinamikusan fejlődő jogterület, a szabályozásának ezért igazodnia kell a változások által indokolt szükségletekhez. Ennek alapján került sor 2012-ben a fogyasztóvédelmi törvény átfogó módosítására, amely jól tükrözi a hazai fogyasztóvédelmi politikában bekövetkezett szemléletváltozást - cél, hogy hazánkban eredményes fogyasztói érdekvédelem valósuljon meg.
 
A Tanács tagjainak kiemelt szerepük van a törvénymódosítás célkitűzéseinek gyakorlati megvalósításában. Ennek elősegítése érdekében került sor a Tanács összehívására, amely megvitatta a fogyasztóvédelmi törvény módosításának gyakorlatban várható pozitív hatásait a következő területeken:A fogyasztóvédelmi intézményrendszer szereplőinek kiemelt feladata, hogy a magyar fogyasztókat tudatossá és magabiztossá tegyék annak érdekében, hogy saját ügyeiket kellő ismeretekkel és felelősségtudattal tudják kezelni. A Fogyasztóvédelmi Tanács június 14-i ülésének célja e feladat eredményes megvalósításának előkészítése volt.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet
Hozzászólások:
laszlo.dekany@gmail.com - 2012. június 18. 8:08
A közleményből sajnos nem derül ki, hogy a törvény módosításával a békéltető testületek a többlet feladataikat hogyan lássák el, amikor az eddigi hatáskörük szerinti tevékenységhez sem biztosított a mai napig sem - pedig 2012 közepén járunk!!!- a működési költség!

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez