Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Új szabvány a Magyar Élelmiszerkönyvben

2012. június 15., Vidékfejlesztési Minisztérium
Címkék: Magyar Élelmiszerkönyv péksütemény kenyér sütőipari termékek kifli
Az élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár üzemlátogatással és termékbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót tartott abból az alkalomból, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv a megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott sütőipari termékek körével bővült Ezentúl a sütőipari termékek gyártói egyes minőségi készítményeiket megkülönböztető jelöléssel láthatják el.
A szabályozás elősegíti a kiváló minőségű kenyerek és péksütemények elterjedését. Hozzájárul ahhoz, hogy a szinte már elfeledett, különleges minőségű, hagyományos termékek – mint például a rongyos kifli vagy a lapos vajas pacsni – visszatérjenek a pékségek termékpalettájára, s így a családok asztalára. A Magyar Élelmiszerkönyv leírja például, hogy az előbb említett hagyományos termékek milyen alapanyagokból és eljárási technológiával készíthetők.
 
A Magyar Élelmiszerkönyv elsőként kidolgozott szabványa a mézekre vonatkozott, ezt követően megjelent a lekvár és a szörp, az édesipari termékkategória, majd a tejtermékek szabályozása, utoljára pedig a kiemelkedő minőségű sütőipari készítményekre vonatkozó előírások láttak napvilágot.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez