Keresés a tartalomban:
Életmód

Mérgező foci mezek

2012. június 13., BEUC
Címkék: fogyasztóvédelem BEUC környezetszennyezés nikkel mérgező anyagok
A legtöbb nemzet Európa-bajnokságra készült hivatalos meze egészségre káros anyagokat tartalmaz, tette közzé az BEUC (Európai Fogyasztók Szervezete) egy friss kutatására hivatkozva.

BEUC

Brüsszeli székhelyű szövetség, amely az Uniós és más európai tagországok független nemzeti fogyasztóvédelmi szervezeteit fogja össze. Feladatának tekinti az EU fogyasztóvédelmi politikájának a befolyásolását, valamint minden európai fogyasztók érdekeinek érvényesítését és védelmét.
Kilenc megvizsgált mez közül hat, a spanyoloké, a németeké, az oroszoké, az ukránoké, a franciáké és az olaszoké is tartalmazott nehézfémeket, míg a hollandok és a portugálok mezében nikkelt találtak.
 
Az olasz és a spanyol mezek ráadásul további környezetszennyező anyagot, nonilfenolt is tartalmaznak. A házigazda lengyelek mezével is gond van, az izzadsággátláshoz használt organotin ugyanis az idegrendszerre is káros lehet, ezért ezeket eltávolíttatná a boltokból a hatóság.
 
A BEUC (Bureau Européen des Unions de Consommateurs) igazgatója, Monique Goyens szerint ha már a rajongók kilencven eurót áldoznak a mezekre, akkor joggal várhatják el, hogy minőségi és biztonságos terméket vásárolhatnak.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez