Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Svájci óracégek pere kínai kereskedelmi oldalak ellen

2011. július 26., HENT
Címkék: hamisítás Kína svájci óra
Az Omega, a Longines és Rado peres eljárást indított a kínai Taobao e-kereskedelmi portál ellen hamisítványok értékesítése miatt.
A China.org.cn portál értesülései szerint a három óracég keresetében a hamis termékek értékesítésének abbahagyására kötelezést és 2 millió jüan összegű kártérítés megítélését kéri a bíróságtól a Taobao valamint a qianlong.com portálok ellen indított perben. Az Omega szerint eredeti karóráik átlagára 37500 jüan körül mozog, de a weboldalon alig néhány száz jüanért kínálnak hamisítványokat.
 
A három cég értékhatárt szabna meg, amely összeg alatt hirdetett termékek nem kerülhetnének be a kínálatba. A neves óramárkák képviselői azt kérték a bíróságtól, hogy tiltsa el a Taobao üzemeltetőit a 7500 jüannál olcsóbban kínált Omega, Longines és Rado órák hirdetésétől.
 
A Taobao szerint az értékhatár megadása, mint az egyetlen indikátora a hamisítványoknak, nem lenne fair megoldás a kereskedőkkel szemben. Az e-kereskedelmi oldal képviselői hozzátették, a bírósági eljárásról kapott értesítést követően számos problémás terméket levettek a kínálatból, ugyanakkor úgy látják, nem kivitelezhető, hogy az üzemeltetők minden egyes hirdetett termék esetében ellenőrizzék és hitelesítsék az információkat.
 
Ennek okán ez év márciusában olyan programot indítottak, amelynek keretében véletlenszerűen ellenőrzik a kínálatban szereplő termékeket. A Taobao szerint az idei évben mintegy 47 millió jogsértést azonosítottak.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez