Keresés a tartalomban:
Életmód

Veszélyes étrendkiegészítők

2011. július 19., HENT
Címkék: étrend-kiegészítő hamis gyógyszer csalás
A dán, ír és brit hatóságok is figyelmeztetést adtak ki egy, az ízületi gyulladással küzdők számára ajánlott étrendkiegészítővel kapcsolatban. A terméket természetes összetevőjű készítményként hirdetik, de különböző gyógyszerek hatóanyagait tartalmazza.
A SecuringPharma beszámolója szerint több uniós országban is adtak ki figyelmeztetést a helyi hatóságok az interneten, Beline Capsules néven hirdetetett és értékesített készítménnyel kapcsolatban. A hatóságok szerint a terméket természetes összetevőjű étrendkiegészítőként ajánlják az ízületi gyulladással küzdő betegek számára. A laborvizsgálatok során azonban a csomagoláson fel nem tüntetett összetevőket is találtak a szakértők, köztük fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő készítmények hatóanyagait. A hatóanyagok mennyisége nem veszélyes mértékű, de alkalmazásuk csak orvosi javallat mellett ajánlott.
 
A dán gyógyszerhatóság, amellett, hogy óvatosságra intette a fogyasztókat, figyelmeztetésében két weboldalt is megemlít (vitamarket.net és vitanatural.net), amelyek megállapítása szerint számos illegális, és potenciálisan veszélyes étrendkiegészítőt kínál. Ezek között több is tartalmaz olyan összetevőket, amelyek az egészségügyi szakértők szerint májkárosodást, a hormonrendszer felborulását okozhatják, illetve amelyek káros hatással lehetnek a megtermékenyítő képességre, illetve a termékenységre, valamint a központi idegrendszer működésére.
 
Mindemellett a dán hatóság egyúttal megerősítette egy korábban kiadott figyelmeztetését is, amelyben egy illegális napozókrém piaci jelenlétére hívja fel a figyelmet. A Melanotan nevű készítmény hirdetői azt állítják, a termék védelmet nyújt a napsugárzás káros hatásai, valamint a bőrrák ellen. A termék forgalmazása egész Európában és az Egyesült Államokban is tilos.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez