Keresés a tartalomban:
Jog

Bírság három ingatlanos weboldalnak

2012. január 5., GVH
Címkék: GVH ingatlandepo bírság
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az ingatlanbazar.com, ingatlandepo.com, és az ingatlanbazar.net weboldalakat üzemeltető cégek tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak, és ennek nyomán több, mint öt millió forintra bírságolta a cégeket.
A három weboldal ugyanazon adatbázis alapján működő, lakáshirdetéseket tartalmazó ingatlanportál. Ha a fogyasztó valamelyik cím alatt hirdetést ad fel, akkor az egyik oldalon felhelyezett hirdetés megjelenik a másik oldalon is.
 
Az Experient Enterteiment Ltd. és a Weltimmo S.r.o tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak, amikor például figyelmen kívül hagyták a szolgáltatásukkal kapcsolatban megfogalmazódott fogyasztói panaszokat, valamint "agresszív kereskedelmi gyakorlattal törekedtek a fogyasztókat rávenni a velük szemben a honlapokon elhelyezett hirdetések kapcsán támasztott követelések teljesítésére" - szól a GVH tájékoztatása. A vállalkozások általános szerződési feltételeivel kapcsolatban a GVH közérdekű keresetet nyújtott be.
 
Az indoklásban szerepel,hogy a honlapokon hirdető személyekkel kapcsolatot felvenni szándékozó fogyasztókat megtévesztően tájékoztatták egyes, a honlapokon szereplő ingatlanok hirdetéseinek aktualitásáról.
 
A hivatal azt is felrótta a vállakozásoknak, hogy figyelmen kívül hagyták az általános szerződési feltételek egyes pontjainak érvénytelenségét kimondó bírósági ítéletet.
 
A GVH az Experient Enterteiment Ltd.-t 4. 500.000 Ft, a Weltimmo S.r.o-t 1.100.000 Ft bírság megfizetésére kötelezte.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez