Keresés a tartalomban:
Életmód

Lebukott egy házi cigarettagyár

2011. szeptember 27., Élelmiszer Online
Címkék: hamisítás cigaretta NAV
Egyedi cigarettagyártó berendezésre bukkantak a pénzügyőr nyomozók Gyöngyösön egy lakóház garázsában – tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)
A lefoglalt gép mindössze 30 kilogrammos prototípusa fél óra alatt egy karton cigaretta legyártására alkalmas. A gépi meghajtású berendezés lényegében egy spirállal tolja a dohányt a papírba – közölte Jánvári Regina, a NAV Észak-Magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának a sajtószóvivője.
 
A garázsban tetten ért három férfi ellen jövedékkel való visszaélés, illetve annak elősegítése megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.
 
A csalókra még azt megelőzően csaptak le, hogy elkezdődött volna a gép sorozatgyártása. Ugyanis a NAV információi szerint az ország különböző pontjain ügyködő orgazdák és dílerek már élénken érdeklődtek a találmány iránt.
 
A berendezés mellett hamis matricákat, ismert márkajelzésekre kísértetiesen hasonlító emblémákkal ellátott kartonokat is találtak a nyomozók; ezekkel egyértelműen a jövedéki adó kijátszása volt a csalók célja.
 
A nyomozók egyszerre három helyszínen tartottak házkutatást, a gépen és a kellékeken kívül azokat a laptopokat is lefoglalták, amelyeken a találmány terveit tárolták.
 
A gyanúsítottak, amennyiben bebizonyosodik az adószabályok megsértése, akár két évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak – mondta a sajtóreferens.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez