Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Másfél tonna festett csirke

2011. augusztus 11.
Címkék: hamisítás állategészségügyi hatóság élelmiszerbiztonság festett csirke
Csaknem másfél tonna színezett, vagyis hamisított csirkét foglaltak le kedd hajnalban a rendőrök és az állategészségügyi hatóság emberei.
Egy IX. kerületi parkolóban, két teherautóban találták meg a baromfiszállítmányt, amelynek sem eredetét, sem úticélját nem tudták papírokkal igazolni. A két sofőr azt mondta, amit ilyenkor mindenki: ők csak fuvaroznak. A rengeteg húst hamarosan megsemmisítik.
 
A csirkék szabályos szállítási módja a vákumozott fólia lenne, dobozban, amelyre rá kellene írni at állatok levágásának időpontját. A hatalmas mennyiségű szállítmány már romlani is kezdett és semmilyen okmány nem igazolta az állatok eredetét.
 
Az RTL Híradó szerint Romániából származó csirkéket sárgára festették, hogy azok "tanyasi" jelleget kapjanak.
 
Laboratóriumban vizsgálják, hogy mennyi ételfestéket használtak, amire szintén vannak előírások, a túl sok ugyanis káros lehet az egészségre.
 
A szakemberek szerint elsősorban az engedély nélküli, alkalmi árusító helyekkel kell vigyázni, de ami túl olcsó, az is gyanús lehet. Kedd délelőtt például a Sziget fesztiválon zárattak be egy büfét, ahol nem tudták igazolni 100 kiló sülthús eredetét.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez