Keresés a tartalomban:
Jog

Utasjogok - Tájékoztató kampány a reptereken

Repülőterek Napja

2012. július 3., Európai Bizottság
Címkék: utasjog járattörlés határon átnyúló vásárlás légi utazás késés megrongálódott csomag elveszett csomagok
Járatkésés, elveszett poggyász, járattörlés - többek között ilyen esetekben nyújt segítséget az Európai Fogyasztói Központok hálózata a július 4-én huszonnyolc uniós országban, valamint Izlandon és Norvégiában tartandó közös akció keretében.
A határon átnyúló ügyekre specializálódó uniós fogyasztóvédelmi hálózat munkatársai tájékoztatást adnak a légiutasok jogairól és közreműködnek a kereskedőkkel fellépő esetleges konfliktusok megoldásában is.
 
A Repülőterek Napja elnevezésű rendezvény jó alkalom a nyári szabadságolások előtt arra, hogy a fogyasztók tájékozódjanak jogaikról és így teljes mértékben ki tudják használni a közös piac adta lehetőségeket - fogalmazott az esemény kapcsán Siim Kallas, az Európai Bizottság közlekedésért felelős alelnöke.
 
Háttér
 
A tavalyi évben az EFK hálózata 28 ezer panaszt fogadott a határon átnyúló vásárlásokkal kapcsolatban. A problémák egyötöde a légi utazással kapcsolatban merült fel, ahol főként a járattörlés, a késések, az elvesztett vagy megrongálódott csomagok okoztak gondot.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez