Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Repülőjegy-árak - Nem mindegy, hol vesszük

2012. július 16., Turizmus Online
Címkék: repülőjegy diszkrimináció EU jogszabályok hátrányos megkülönböztetés GEBTA
A légi utasokat még mindig érheti hátrányos megkülönböztetés vásárláskor, attól függően, melyik országban foglalták a jegyet, holott az EU tiltja az ilyen diszkriminációt, közölte a Turizmus Online-nal a GEBTA (Gulid of European Business Travel Agents).
A GEBTA felmérése szerint különböző országokban jelentősen eltérnek a vételárak - írja a Turizmus Online. Az EU jogszabályok 2008 óta tiltják a hátrányos megkülönböztetést a repülőjegyek vásárlásakor, így az utazási irodák székhelyétől függetlenül kell biztosítani az azonos vételárakat. A GEBTA szintén a hátrányos megkülönböztetés ellen lép fel, hogy az európai légiközlekedés átláthatóbbá és hatékonyabbá váljon.
 
A GEBTA több országban végzett ellenőrzéseket a repülőjegy árakról: a Németországban, Hollandiában, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban lévő utazási irodákban. Ezek az ügynökök saját számítógépes helyfoglalási rendszerükben ellenőrizték az elérhető legalacsonyabb vételárat ugyanazon repülőjegyre. A felmérés jelentős eltéréseket mutatott, 11 esetből 5-ször 25 százalékos volt az árkülönbség.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez