Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Veszélyes termékek

2012. július 16., vg.hu
Címkék: RAPEX veszélyes termékek fulladásveszély húzózsinór
A RAPEX (a veszélyes nem-élelmiszer termékek uniós gyorsriasztási hálózata) összefoglalójának két főszereplője Bulgária és Magyarország, ebben a két országban jelentették ugyanis a legtöbb veszélyes terméket a gyorsriasztási rendszerben.
Mint általában, most is a kínai ruházati termékek viszik a prímet, a Hong márkájú kapucnis gyerekfelső, a Caiba terepmintás lányka top esetében is a húzózsinórok okozták a termék vesztét. De ugyanez igaz a Moga MXI kapucnis zsebes felsőre is, valamint a H&S mellényre, a Crossfire kabátra, és a Yi Li Fao kapucnis kabátra, a Moga Kid pulóverre, a Caiba zsebes sortra, a Morning Sun kabátra, az AD miring lányka nadrágra, a KE YI QI pulóverre, az Ambitionfly és a Wandeng tréningre, és a QI Feng ujjatlan kabátra is. Ezeket a ruhákat egytől egyig fulladásveszély miatt vonták ki a forgalomból.
 
A felsorolt termékek közül öt eredete ismeretlen, csakúgy, mint De a Sincere lányka melegítő nadrágé, amit a rögzítés nélküli derékszűkítő zsinór miatt foglaltak le. De a héten felkerült a listára egy Keyzi nevű lengyel lányka bikini is, mivel zsinórjai nincsenek rögzítve.
 
Az egyetlen, Magyarországon lekapcsolt, nem ruházati termék a héten egy Kínában gyártott, Somogyi Electric márkájú karácsonyi égősor, ami áramütést okozhat, mivel a csatlakozások nincsenek kellően szigetelve, ráadásul kilógnak a fém részek a szigetelés alól, és bár kültéri használatra ajánlják, nincs kellően védve a nedvességtől.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez