Keresés a tartalomban:
Életmód

Tanácsok az olimpiára utazóknak

2012. július 20., EUvonal
Címkék: London olimpia jegyvásárlás utazás útlevél EUvonal
Az EUvonal az idén is szeretne azok segítségére lenni, akik élőben szurkolják végig az ötkarikás játékokat, és összegyűjtötte a Londoni Olimpiára utazók számára a legfontosabb tudnivalókat.
A XXX. nyári olimpiai játékokat 2012. július 27. és augusztus 12. között tartják az Egyesült Királyság fővárosában, Londonban. Ezt követik a paralimpiai játékok, augusztus 29-szeptember 9. között. A 2012-es játékok megszervezésével London lesz az első olyan város, mely (1908 és 1948 után) harmadszorra rendezhetett újkori nyári olimpiát.

A 2012. évi nyári olimpiai játékok című oldal az utazással kapcsolatos általános kérdésekre (például: milyen általános szabályok vonatkoznak a tömegközlekedéssel történő utazásra, milyen okmányok szükségesek a beutazáshoz, hogyan lehet az itthoniakkal kapcsolatot tartani külföldről, vagy épp vészhelyzet esetén mi a teendő) ad választ. Ezen kívül felsorolja azokat a hivatalos honlapokat, ahol magáról az olimpiáról, a helyi közlekedés sajátosságairól, biztonsági feltételekről vagy a magyar külképviseletek elérhetőségeiről lehet informálódni.

Néhány fontos tudnivaló:

Jegyek:

A jegyek nem átruházhatók, nem szabad eladni vagy eladásra kínálni az interneten, újságban, vagy bárhol máshol, kizárólag a hivatalos London 2012 jegy viszonteladói programon keresztül.

Ne tévesszen meg senkit, hogy sokan kínálnak jegyeket, számos közülük hamis. Győződjön meg róla, kinél veszi.
A hivatalos partnerek ellenőrizhetőek itt!
http://www.london2012.com/spectators/tickets/ticket-checker/
Lehetőség van a már megvásárolt jegy visszaváltására, információkat ezen az oldalon talál:
http://www.tickets.london2012.com/about_resale.html

 
Beutazás:

 
Magyar állampolgárok érvényes magyar útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal vízummentesen utazhatnak az Egyesült Királyságba.
 
A zökkenőmentes határátkelés érdekében a Külügyminisztérium továbbra is javasolja az útlevél használatát. A brit hatóságok külön is felhívták a figyelmet arra, hogy a régi fajtájú, azaz csak magyar nyelven kiállított személyi igazolvány használatát nem ajánlják.

További fontos információk az EUvonal oldalán olvashatók:
 
http://www.euvonal.hu/index.php?op=mindennapok_utazas&id=198

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez