Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

Kisokos devizahitel-adósoknak

2012. július 12., PSZÁF
Címkék: davizehitel hiteladós otthonteremtési támogatás árfolyamgát PSZÁF
Tájékoztatót jelentetett meg honlapján a PSZÁF a devizahitel-adósok által igénybe vehető állami fizetéskönnyítő programokról azok legfőbb tudnivalóiról. Az összefoglaló felhívja a figyelmet a lehetőségek igénybe vételének határidejére is annak érdekében, hogy a fogyasztók időben tudjanak dönteni.
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) internetes oldalán most megjelent tájékoztató bemutatja a rögzített árfolyamon történő törlesztésre, az otthonteremtési kamattámogatásra és a Nemzeti Eszközkezelő (NET) Zrt. konstrukciójára vonatkozó legfőbb tudnivalókat, s kitér az átlátható árazású hitelekre vonatkozó új szabályokra is.
 
A rögzített árfolyamú törlesztési lehetőséget (árfolyamgát 2.) a hiteladós idén december 31-ig veheti igénybe pénzügyi szolgáltatójánál. Ha az ügyfél hitele megfelel az előírt feltételeknek, az intézmény köteles az erre vonatkozó szerződést megkötni. A program a kiszámítható és az átmenetileg csökkenő törlesztőrészletek mellett azért is kedvező, mert az ügyfél kamattartozását részlegesen elengedik.
 
Az állami otthonteremtési kamattámogatás is a bajba jutott hiteladósoknak nyújt segítséget. Az állam meghatározott forint kölcsönök kamatfizetéséhez a futamidő első öt évében kamattámogatást nyújt. Ez az idén december 31-ig igényelhető lehetőség kizárólag a forint alapú hitelekhez vehető igénybe, ahol a kamat, a költség, s a tőke törlesztése is forintban történik.
 
További részletek a PSZÁF weboldalán!
 
Az új felügyeleti tájékoztató mellett a PSZÁF fogyasztóknak szóló oldalain a hitelek/fizetési nehézségek menüpontjában további részletes tájékoztatók is olvashatók.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez