Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Kampány a tudatos energiafogyasztásért

2012. július 31., tudatosenergia.hu
Címkék: energia felhasználás energiagazdálkodás tudatos fogyasztói magatartás fogyasztó
Az energiahatékonyság növelése érdekében kampányt indított a hat nagy gáz és villamosenergia szolgáltató a Magyar Energia Hivatal szakmai támogatásával. Magyarországon először készítenek közös kampányt a piacon egymás versenytársaiként fellépő szolgáltatók. A kampány során hasznos energiafelhasználási tanácsokat adnak a a fogyasztóknak.
"A földgázért és villamos energiáért fizetendő díjak megállapításáért alapvetően a Magyar Energia Hivatal felel, arról azonban nem szabad megfeledkeznünk, hogy a fenti díjakon kívül a számla végösszegét legnagyobb mértékben mégiscsak az elfogyasztott mennyiség befolyásolja, ez utóbbiért pedig a fogyasztó a felelős. Azzal, ha valaki okosan - ahogy mi nevezzük - hatékonyan fogyasztja az energiát, jelentősen mérsékelni tudja a kiadásait." - mondta Horváth Péter a Magyar Energia Hivatal elnöke a kampány indulását bejelentő sajtótájékoztatón.
 
Az energiahatékonyság javítása minden tagállam, így Magyarország számára is fontos a saját nemzeti célkitűzéseinek teljesítéséhez, illetve hozzájárul a külső energiafüggőség és importszámla csökkentéséhez, belföldi munkahelyek teremtéséhez és a gazdasági növekedéshez.
 
Az Európai Unió energiahatékonysági direktívájának céljai között szerepel, hogy az az energiaszolgáltatók segítsék ügyfeleiket további energia-megtakarítás elérésében. Korábban már történt előrelépés a lakosság érdekeit szolgáló fogyasztásmérés és innovatív számlázás területén is.
 
A tudatos energiafogyasztásra felhívó kampány előzetesen hozzájárul az irányelvi rendelkezések teljesítéséhez.


A jövőbeni biztonságos és fenntartható energiagazdálkodás, az európai uniós irányelv alapján készült Nemzeti Energiastratégia megvalósításához - egyéb tényezők mellett - az iparág és a fogyasztók közös fellépésére van szükség. Példa nélküli, hogy a piacon egymás versenytársaiként működő földgáz- és villamosenergia szolgáltatók összefogtak, hogy tevékenyen vállaljanak részt a fogyasztói szemlélet megváltoztatásában és a tudatos felhasználói magatartás kialakításában. A Magyar Energia Hivatal mint felelős szabályozó hatóság a Nemzeti Energiastratégia céljaival összhangban célul tűzte ki az energiahatékonyság előmozdítását, így egyértelműen a kampány szakmai támogatójaként lép fel.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez