Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Minden ötödik síbaleset fejsérüléssel jár!

Érdemes elutazás előtt utasbiztosítást kötni

2014. január 28., biztositasiszemle/SV
Címkék: síbaleset fejsérülés egészségbiztosítás Európai Egészségbiztosítási Kártya Allianz
A bukósisak szerepét nem lehet elégszer hangsúlyozni, az Allianz téli utazással kapcsolatos felméréséből kiderül, hogy minden ötödik síbaleset fejsérüléssel jár. Éppen ezért nagyon fontos, hogy mindig viseljünk sisakot, és győződjünk meg arról, hogy jól illeszkedjen, megfelelően szellőzzön, ne zavarjon a látásban és kényelmes legyen a sí-szemüveggel együtt használni.
Bár előfordulnak olyan balesetek, amikor az sem jelent elegendő védelmet, az esetek többségében viselete nagyban csökkenti egy esetlegesen bekövetkező sérülés súlyosságát.
 
Akár könnyebb, akár súlyosabb baleset esetén is adódhat olyan helyzet, hogy csak helikopterrel lehet a sérültet kórházba szállítani. Az Allianz adatai azt mutatják, hogy minden negyedik síbaleset során szükség van helikopteres mentésre. Ennek költsége általában 1-1,8 millió forint között mozog, de még ha nagyon rövid, 10 perces repülésre van szükség, akkor is minden esetben közel 700 ezer forint. Az Allianz felmérésében válaszadók 27 százaléka úgy tudja, hogy az európai utazások során a helikopteres mentés költségeit az Európai Egészségbiztosítási Kártya téríti, sőt további 14 százalék szerint a sürgősségi ellátások még a kártya megléte nélkül is ingyenesek. A valóságban azonban ez nem így van, és megfelelő biztosítás hiányában saját pénztárcánkból kell megfizetni ezt az összeget.
 
„Fontos, hogy az emberek tisztában legyenek azzal, hogy az Európai Egészségbiztosítási Kártya kiváltásával nem élveznek teljes védelmet. Az egészségkártyával csak olyan szolgáltatóknál lehet igénybe venni az egészségügyi ellátást az Európai Unió területén, amelyek állami tulajdonúak vagy az állammal szerződésben állnak. A magánszolgáltatók által üzemeltetett intézményekben az igénybe vett ellátás költségeit a baleset elszenvedőjének kell megfizetnie, ehhez pedig mindenképpen érdemes az elutazás előtt utasbiztosítást is kötni” – hívja fel a figyelmet Kádár Péter, az Allianz Hungária Zrt. életbiztosítási igazgatója.
 
Egy megfelelő utasbiztosítás a fent említett példák mellett még számos más esetben is megoldást nyújthat. Érdemes minden esetben tájékozódni, hogy egy adott biztosításnál milyen feltételekkel és összeghatárokkal térülnek a költségek, és olyan utasbiztosítást választani, ami valóban teljes fedezetet nyújt egy síbaleset során felmerült költségekre. Ajánlott továbbá, hogy síeléshez olyan utasbiztosítást kössünk, amelynek része a felelősségbiztosítás is. A sípályákon ugyanis nemcsak magunkat és személyes felszereléseinket érheti kár, de másoknak is súlyos sérüléseket okozhatunk egy véletlen ütközéssel, és biztosítás nélkül az ezzel járó kártérítés minket fog terhelni.
 
„Bár a balesetek jelentős része felkészültséggel és odafigyeléssel elkerülhető, bármikor adódhatnak váratlan helyzetek. Ráadásul rengeteg olyan tényező van, ami egy kisebb baleset bekövetkeztével is jelentős anyagi terhet jelenthet, ha nem rendelkezünk biztosítással. Éppen ezért mindenképp javasolt előre átgondolni és biztosítani az utazásunkat, külföldi tartózkodásunkat” – összegezte Kádár Péter.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez