Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Mégis fizethetők az áramszámlák a Díjneten?

2014. január 29., index/SV
Címkék: áramszámla elektronikus számla DÍJNET ELMŰ
Az ELMŰ elektronikus levélben figyelmezteti ügyfeleit, hogy akik január 15-e után is a Díjnetnek adott megbízási szerződéssel, a Díjneten keresztül fizetnék be a számlájukat, azok elveszítik az áramszolgáltatással kapcsolatos bejelentések, felszólítási és kikapcsolási értesítések, hírlevelek és egyéb igazolások, illetve üzenetek közvetlen fogadásának lehetőségét.
A Díjnet nyilatkozata szerint: az ügyfelek kapnak egy e-mailt, amelynek útmutatásai alapján egy kattintással megbízást adhatnak a Díjnetnek a regisztráció elvégzésére. Ez az ügyfeleknek nem jelent plusz költséget és személyesen sem kell a Díjnetnél megjelenniük. Ez egy technikai megoldás, amellyel segítséget kívánnak nyújtani azoknak az ügyfeleknek, akik a regisztrációt nem akarják elvégezni, vagy úgy döntenek, hogy azt továbbra is a díjneten keresztül érhessék el. A szolgáltatást a Díjnet önként nyújtja, az Elművel kötött szerződése megszűnt, így az áramszolgáltató nem fizet ezért a Díjnetnek.

Azt írják, megdöbbenéssel értesültek a Díjnet megoldásáról, és ha valaki ezt használva fizeti be a számláját, nem tudnak semmit garantálni.
 
A Díjnet megoldása az, hogy az ügyfél megbízást ad nekik. Ezután a Díjnet regisztrálja az ügyfelet az ELMŰ saját rendszerében, és az ügyfél megbízására, az ELMŰ rendszerén keresztül fizetik be a számlát.
 
Az ELMŰ szerint ez adatvédelmi és ügyfélkapcsolati problémákkal jár majd, és figyelmeztetik az ügyfeleket, hogy ha tényleg egy harmadik fél bevonásával fizetik ki a számláikat, azzal elveszítik a társaságcsoport által indított üzenetek közvetlen fogadásának lehetőségét.

Ebből az ELMŰ szerint különböző kellemetlenségek származhatnak, és az összes ilyen problémáért az ügyfél lesz a felelős. Az ELMŰ adatvédelmi felelőse is állást foglal a levélben, aki azt írja, hogy egyenesen adatvédelmi előírásokat és üzleti titkot sértene, ha harmadik fél felé irányítanák át az üzeneteket.
 
Az nem derül ki egyértelműen a levélből, hogy az ELMŰ ezután továbbra is közvetlenül az ügyfelekkel levelezne, vagy az aggályaik ellenére a Díjneten keresztül, esetleg egyáltalán sehogy sem küldenék el a számlákkal kapcsolatos üzeneteket és felszólításokat.
 
A levél befejezéseként közlik, hogy ELMŰ saját rendszere már bármelyik böngészővel működik.

„Az elmúlt napokban megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy a Díjnet Zrt. e-mailben tájékoztatta Önöket a Társaságcsoportunk által kibocsátott elektronikus számlák felületükön történő jövőbeni, ismételt megjelenéséről és kiegyenlítési lehetőségéről. Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a folyamat előzetesen nem került egyeztetésre, így ezért a megoldásért az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport nem tud garanciát vállalni.”

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez