Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Minden üzlet zárva lesz vasárnap?

2011. január, NFH
A Parlament előtt van az a törvényjavaslat, mely a munkavállalók szabad vasárnapjának biztosításához szükséges egyes törvények módosításáról szól. A Munka Törvénykönyve mellett - a tervek szerint - módosul a kereskedelemről szóló törvény is.
A törvényjavaslat szerint a kereskedő köteles a munkaszüneti napokon, valamint vasárnap egész nap, illetve december 24-én 14 óra után az üzletet - a vendéglátó üzletek, a kereskedelmi szálláshelyek, a virág-, az édesség üzletek és az üzemanyagtöltő állomások, valamint a közforgalmú vasúti és buszpályaudvaron, repülőtéren, üzemanyagtöltő állomáson belül működő, legfeljebb 280 négyzetméter alapterületű üzletek kivételével - zárva tartani.

Mindezek ellenére nyitva tarthat az üzlet, a kereskedő által meghatározott, legfeljebb évi 12 vasárnapon, vagy vasárnap, amennyiben a nyitva tartás nem jár munkavállaló foglalkoztatásával - szól a törvényjavaslat.

A törvény javasolt hatálybalépési ideje: 2012. január 1.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez