Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Bírság bizonylat nélküli áruért

2011. január
Címkék: kereskedelem bírság fogyasztóvédelem
Akit a kereskedelemben vagy vendéglátásban olyan áru értékesítésén érnek az ellenőrök, amelyről nincs beszerzési bizonylata, öt napot kap arra, hogy a bizonylatot a hatóságnak bemutassa a szabálysértési kormányrendelet módosító javaslata szerint.
Szabálysértési kormányrendelet módosító javaslatot tett közé honlapján a Belügyminisztérium. A jövőben, akit a kereskedelemben vagy vendéglátásban olyan áru értékesítésén érnek az ellenőrök, amelyről nincs beszerzési bizonylata, öt napot kap arra, hogy a bizonylatot a hatóságnak bemutassa.

Jelenleg az ellenőrzéskor kell bemutatnia a kereskedőnek, illetve a vendéglátó egység képviselőjének az ott fellelhető áruk beszerzési bizonylatait. A kereskedelmi törvény viszont öt munkanapot ad arra, hogy az ellenőrzött bemutassa a hatóságnak a dokumentumokat. Várhatóan február 1-jével a törvény engedménye átkerül a szabálysértési kormányrendeletbe.

Ha az érintett nem tudja igazolni az áru származását, továbbra is 60 ezer forint pénzbírsággal büntethető. Aki 100 ezer forintnál kisebb értékű árut csomagol vagy jelöl meg úgy, hogy az összetéveszthető a versenytársáéval, annak az ügyében a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság jár el. A jövőben, ha a bejelentést a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál teszik, vagy pedig az észleli a szabálysértést, akkor maga jár el az ügyben a fogyasztóvédelmi hatóság helyett.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez