Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Torkos Csütörtök: már 850 vendéglő nevezett be!

2013. január 29., Szabó Zoltán Attila
Címkék: étterem torkos csütörtök vendéglátás szállás
Közeleg a torkoskodás nagy napja. Közel 850 vendéglő nevezett be az akcióba! Aki nem éri be egy estényi torkoskodással, a torkos csütörtököt követő hétvégére 100 szálláshely ajánlatai között is válogathat az itthon.hu oldalon. A MÁV-START Zrt. idén is csatlakozik a Torkos Csütörtök akcióhoz. A vasúttársaság az étkezőkocsikban 50 százalékos kedvezménnyel várja mindazokat, akik ezen a napon nemcsak az utazásukhoz, hanem gasztronómiai kirándulásukhoz is a vasutat választják.

Farsangi Torkos kalandok vasúton is!

A Torkos Csütörtökön a MÁV-START és a MÁV Nosztalgia is kitesz magáért. Előbbi január 31-én, csütörtökön tizennyolc nemzetközi járat étkezőkocsijában várja utasait, fél áron kínált ételekkel, nedűkkel. Utóbbi a Gyertyafény Expresszre invitálja a különleges élményre és ízekre vágyódókat. Egyebek mellett fűszeres báránysülttel, zöldséges rétessel, ropogós harcsával, mentás zöldborsópürével és vadgombás tagliattével spékelt szűzérmékkel készülnek.

Az utasok számára a vasúttársaság ötven százalékos kedvezményt nyújt az ételek és egy választott ital árából. Az engedmény az Utasellátó által üzemeltetett étkezőkocsikban, az érintett vonat magyarországi szakaszán vehető igénybe akár belföldi vagy akár nemzetközi utasként. A nemzetközi forgalomban közlekedő étkezőkocsikban az akció napján Budapest-Keleti pályaudvarról Hegyeshalom, Hidasnémeti, Lőkösháza, Stúrovo (Párkány) és Biharkeresztes határállomásokig vehető igénybe a kedvezmény – informált a MÁV Start Zrt.
 
Torkos Csütörtökön az első étkezőkocsival közlekedő vonat, amelyen az akció igénybe vehető a Jeszenszky János EuroCity, amely a Budapest-Keleti pályaudvarról 5 óra 25 perckor indul Hamburgba. Az utolsó szerelvény, melyen az akciós étel- és italkínálat igényelhető, a Wiener Walzer EuroNight, amely 19 óra 10 perckor indul Budapest-Keleti pályaudvarról Bécsbe.
 
A Gyertyafény Expresszre már a MÁV Nosztalgia Kft várja a gasztronómiai utazásra készülő torkoskodókat. Ám mielőtt még bárki felpattanna a luxusszerelvényre, a Nyugati pályaudvar hírneves Királyi Várójában welcome pezsgő is jár. Az este hatkor kezdődő programra azonban máris minden jegy elkelt, viszont az este kilenckor „induló” torkos-járatra még mindig be lehet nevezni. Amúgy a laktató élményeket egy búcsúital zárja majd, amelyet a vonat mulató-kocsijában, az Orfeumban szervíroznak.


Mint arról korábban már a Kosár Online is hírt adott, idén kívételesen nem a hamvazószerdát követő csütörtökön kerül sor a magyar gasztronómiát népszerűsítő akcióra, mivel az épp – az étterembe járás szempontjából szintén népszerű – Valentin (Bálint) napra esik. Ezért a szervező Magyar Turizmus Zrt. – a gasztronómiai szövetségekkel egyeztetve – 2013. január 31-ére hirdeti meg a nagy hajcihőt Farsangi Torkos Csütörtök néven. A népszerű akcióhoz közel 850 étterem csatlakozott január 28-án 16 óráig. (Az adatok feldolgozása még folyamatban van).
 
Sok népszerű vendéglátóhelyen a foglalás kezdetekor szinte azonnal beteltek a férőhelyek, de számos újonnan csatlakozott étterem, pizzéria, kávézó vár felfedezésre a www.torkoscsutortok.hu oldalon. Közel 150 vendéglátóhely jelezte, hogy valamilyen formában meg is hosszabbítja az akciót. A hosszabbítás részleteiről az éttermeknél lehet érdeklődni. A hosszabbítók listája a www.itthon.hu oldal Bor és Gasztronómia menüpontja alá, továbbá az Élmény itthon és a Torkos Csütörtök Facebook-oldalakra kerül fel.
 
Aki nem éri be egy estényi torkoskodással, a torkos csütörtököt követő hétvégére 100 szálláshely ajánlatai között válogathat az itthon.hu oldalon. A Torkos Szállásajánlatok menüpont alatti akciók között éppúgy találunk 10 vagy akár 50 százalékos árkedvezményt, mint a lefoglalt szálláshoz kapcsolódó ajándékszolgáltatásokat. Van, ahol a szállás mellé grátisz torkoskodnivalót vagy fakultatív programot kínálnak, vagy a szállás áráért lehet fogyasztani az étteremben. 2013-ban a böjt szigorú követői is maradéktalanul élvezhetik a lehetőséget, hiszen kivételesen nem a hamvazószerdát követő napon torkoskodhatunk.
 
Az elmúlt 7 év tanulságai, az éttermek és a vendégek visszajelzései, továbbá az éttermekkel folytatott „utánkövető levelezések” alapján mára mindenki számára világossá vált, hogy a szabályoktól eltérni nem lehet, az azokat be nem tartó éttermek nem vehetnek részt az akcióban. Ennek következtében profiltisztulási folyamat zajlott le: már csak azok csatlakoztak az akcióhoz, akik a hosszú távú célt, nem pedig az azonnali bevételszerzési lehetőséget tartják szem előtt. Felismerték tehát a marketingakcióban rejlő lehetőségeket és egyfajta befektetésnek tekintik a Torkos Csütörtököt – adta hírül a szervező Magyar Turizmus Zrt.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez