Keresés a tartalomban:
Életmód

Borkultúra újragondolva: nyitás előtt a Basilicus

2013. január 14., Szabó Zoltán Attila
Címkék: borkultúra Basilicus bortermelés Tokaj-hegyalja Európai Unió operatív program
Hamarosan megnyílik a tokaji régió első, teljes körű turisztikai szolgáltatásokat és információkat nyújtó modern központja. A most lezárult projekt fellendítheti a tokaj-hegyaljai kistérség idegenforgalmát.
Az Európai Unió és Magyarország az Észak-Magyarországi Operatív Program keretében 48 829 130 Ft vissza nem térítendő támogatással járult hozzá a Basilicus BORkulTÚRA Központ megvalósításához és ezzel a tokaji régió turisztikai szolgáltatásainak fejlesztéséhez, valamint programkínálatának bővítéséhez.
 
A Basilicus BORkulTÚRA Központ szolgáltatásai révén hozzájárul a hazai borok és Tokaj-hegyalja mind belföldi, mind külföldi ismertségének növeléséhez, és ezzel párhuzamosan a magyarországi borkultúra színvonalának emeléséhez. „A központ egyedi turisztikai szolgáltatásaival garantáltan növeli a Tokaj-hegyaljára látogató vendégek tartózkodási idejét, továbbá hozzájárul a helyi lakosság életminőségének javításához” – remélik-vallják a Basilicus munkatársai.
 
A kezdeményezés fókuszában a bortermelés és fogyasztás kultúrája áll. A napokban közzétett közleményük szerint: „a régió legkiválóbb borászataival együttműködve, hiteles útmutatást kívánnak adni a Tokajba érkező vendégeknek. A központ tematikus szolgáltatáscsomagjain keresztül a látogatók megismerkedhetnek majd a régió szokásaival, hagyományaival, valamint betekintést nyerhetnek a borok és a kézműves borászatok kultúrájába.”

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez