Keresés a tartalomban:
Jog

Karácsonyi ellenőrzési akció a NAV-nál

2013, január 22., MTI
Címkék: NAV ellenőrzés bírság
Ellenőrök jártak karácsonyi vásárokon, üzletközpontokban, fenyőfaárusoknál, és még ünnepi koncertre is eljutottak. A karácsonyi ellenőrzési akcióban csaknem 90 millió forintos bírságot szabtak ki a revizorok, 22 üzlet bejáratára került lakat 12 napra, egy üzlet pedig 30 napig nem fogadhatja vásárlóit - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)
A közép-magyarországi régióban az ellenőrzések 30 százalékában tártak fel hiányosságokat a revizorok, ami némi javulást mutat. Ennél valamivel jobb a helyzet az ország nyugati részén, ahol kevesebb szabálytalankodó akadt fenn a rostán. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében viszont az esetek 40 százalékában akadt dolguk az ellenőröknek. A dél-alföldi régió a szabálytalanul foglalkoztatottak miatt lógott ki a sorból, a 48 ellenőrzésből 28 alkalommal kellett bírságolni.
 
Új tapasztalat, hogy több vállalkozó használ két kasszát. A számla vagy nyugta nélküli bevétel a nem hivatalos pénztárba kerül, így a hivatalos pénztár készpénzkészlete egyezni fog a bizonylatokkal rekonstruálható forgalommal, illetve nyitókészlettel. Ezt a pénztárleltárral kimutatható készpénztöbblet kivédésére dolgozták ki a kereskedők - áll a közleményben.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez