Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Ismét Kocsonyafesztivál Miskolcon

2013. január 3., Élelmiszer Online
Címkék: kocsonya kocsonyafesztivál Miskolc Kassa pálinka
2013. február 22-24. között tizenharmadszor rendezik meg a turisztikai nívódíjas Miskolci Kocsonyafesztivált, amelynek díszvendége Kassa, amely jövőre Európa Kulturális Fővárosa lesz.

Hazai vendégként Szomolyát, Monokot, és a híres gönci pálinka hazáját, Göncöt hívták vendégül az eseményre. Szomolya nemcsak fekete cseresznyéjéről híres, hanem az abból készült egyedi termékeiről, például pálinkájáról is.
 
Guczi István, a budapesti sajtótájékoztatón egy, - az 1600 lakosú község nevezetességeit bemutató kisfilm vetítése után - elmondta, hogy mint minden kisebb település, vagy város, ők is érdekeltek abban, hogy turisztikai érdekességekkel hívják fel magukra figyelmet, így például Szomolya cseresznyefái közül van amelyik 90-100 éves, így cseresznyefesztivált rendeztek és elhatározták, hogy megünneplik a cseresznyevirágzást is, remélve, hogy a virágzó fákra sokan lesznek kíváncsiak.
 
A tavalyi kocsonyafesztiválnak 250 ezer látogatója volt, a jelenlévők 14 százaléka külföldről érkezett. Az ország harmadik legismertebb fesztiválja tavaly egymilliárd forint bevételt „hozott” a megyének. A Miskolci Kocsonyafesztiválon nemcsak a felnőttekre számítanak, a gyerekeket is számos program várja. Lesznek koncertek, színházi produkciók, utcazenék és táncok, és természetesen gasztronómiai bemutatók is. Nem hiányoznak majd a sport és szabadidős programok és a könyvbemutatók sem.
 
Természetesen a fő attrakció, a miskolci kocsonya, amelyből idén is többfajta születik majd és remélhetőleg a tavalyihoz hasonlóan mindegyiknek nagy sikere lesz.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez