Keresés a tartalomban:
Elektronika

Szigorúbb ellenőrzés az iPhone-ok javításakor

2013. január 10., It-business/WikiTech
Címkék: Apple iPhone garancia csere javítás
Az Apple már december végétől kezdve kiemelten és szigorúan ellenőrzi a garanciális cserére beadott készülékek alkatrészeit, és a legkisebb visszaélés gyanújára megtagadja a cserét.
Már karácsony előtt „elege lett” az iPhone készülékek garanciájával kapcsolatos magyarországi visszaélésekből az Apple-nek, ezért szankciókat fog bevezetni idehaza az almás cég, értesült a WikiTech. A weboldal cikke szerint a várható szankcionálás hátterében azon „csínytevések” állnak, amelyek során az iPhone készülékek javítását vállaló szervizek üzletszerűen éltek abból, hogy elromlott vagy letiltott alaplapú készülékből "újat" csináltak.
 
Ehhez az elromlott alaplapot egy garanciális készülékbe rakták át, majd kicseréltették az alaplapot a gyártóval. „Így gyakorlatilag másfél telefonból sikerült kettőt csinálni, amely egy iPhone 4S esetén 40-50 ezer forintos haszonnal kecsegtetett alkalmanként” – olvasható a cikkben.
 
A magazin informátora szerint nem egyedi esetről van szó, azonban Magyarországon az átlagnál jóval magasabb az ilyesfajta visszaélések száma.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez