Keresés a tartalomban:
Életmód

Influenzajárvány: az idei oltás három törzs ellen is véd!

2013. január 23., Kosár összeállítás
Címkék: influenza oltás Országos Epidemiológiai Központ megbetegedés járvány
Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentése szerint az elmúlt héten jelentősen emelkedett az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma, de járványról még nem beszélhetünk. Több nyugat-európai országból azonban már kiterjedt járványról adnak hírt.


Nagy Judit, a Budai Egészségkórház szakorvosa szerint az influenzaszezon még hetekig eltart, ezért érdemes beoltatni magunkat.
A szakember azokra a leggyakrabban feltett kérdésekre válaszolt, melyek a tévhitek alapjául szolgálhatnak:
 
Január közepe van. Nem túl késő beadatni az oltást? Egy jellegzetes vélekedés: „Már voltam influenzás az idei influenzaszezonban, tehát nincs szükségem oltásra…” Ha beoltattam magam, azonnal védett vagyok? Újabb jellemző, gyakran hallható felvetés: „Nem oltattam be magam, mert félek, hogy influenzát okoz.” Ismert hiedelem az is, hogy: „influenzás voltam, de ma már sokkal jobban érzem magam. Már biztosan nem fertőzöm meg másokat?” Ha beoltattam magam, biztosan nem leszek influenzás? „Gyermeket várok – nem kaphatok influenzaoltást” – vetődik fel egy újabb lényeges, válaszra váró kérdés… – Ha már beadták az oltást, melyek  a további teendők?

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez