Keresés a tartalomban:
Autó

Slágertermék lett a hólánc és a hólapát

2013. január 29., Kosár információ
Címkék: hólánc Tesco téli gumi jégoldó autó
Tizenkétszer több hólánc fogyott Magyarország Tesco áruházaiban az elmúlt napok havazásának hatására, mint az átlagos téli napokon. A hólánc mellett 20 százalékkal nőtt a jégkaparók és egyéb téli termékek eladása is.
Az áruházlánc forgalmi adatai szerint elsősorban a nagyvárosok lakóit érte felkészületlenül a zord időjárás: Nyíregyházán, Kecskeméten, Debrecenben, Budapesten, Győrben, Miskolcon és Pécsen vásároltak a legtöbben téli autós kellékeket.
 
„A Tesco segíteni kíván az autósoknak járművük téli felkészítésében, így többek közt folyamatosan akciós áron kínálja a téli gumiabroncsokat. A leggyakoribb gumiabroncs méretek mind kaphatók a Tesco áruházakban (DEBICA 155/70 R13 –tól 205/55 R16-ig), és ezek már jutányos áron, akár 8490 Ft-ért is elérhetők” – olvasható közleményükben.
 
A motor elindítása is sokkal több energiát igényel ebben az időszakban, mint nyáron. Az alacsony hőmérséklet akár 50 százalékkal is csökkentheti az akkumulátor teljesítményét. Ezért célszerű a téli időszakban a legésszerűbben használni az autók akkumulátorát. Így ha a motor nem jár, nem ajánlott bekapcsolni egyetlen fogyasztót sem. Persze új akkumulátorból is bőséges a felhozatal.
 
Amúgy ajánlott ilyenkor beszerezni a kiegészítő termékeket is, mint amilyen az indítókábel, az akkutöltő. A megváltozott közlekedési viszonyok miatt ajánlott ellenőrizni a jármű világító- és jelző berendezéseit és az ablaktörlő lapátokat is, hogy megfelelően működjenek. Az ablakmosó folyadékot is fel kell tölteni. Ha a gépjármű szélvédőmosó tartályában maradt még nyári szélvédőmosó, érdemes magasabb koncentrációjú szélvédőmosót választani (-42 °C).
 
A Tesco szakértői figyelmeztetnek: „a fagy közeledtével szükség lehet jégoldóra, jégkaparóra és páramentesítőre is!” Jégkaparók egyaránt megtalálhatók egyszerűbb és szivacs markolatú hókefével ellátott kombinált kiszerelésben is. Az áruházlánc a biztonságos közlekedésen kívül gondol az autósok kényelmére is. A téli időszakban a gépkocsik belsejében lassan, akár 5-10 perc alatt alakul ki a kellemes hőmérséklet, az áruházban kapható fűthető ülésvédők azonban másodpercek alatt felmelegszenek és teszik komfortosabbá az utazást.
 
Az áruházlánc a kései télre való felkészüléskor nem csupán az autósok, hanem a gyalogosok közlekedésének megkönnyítésére is gondolt. Az áruházakban 10 kilogrammos kiszerelésben kapható útszóró só jelentős készletei a központi raktárból szükség esetén legfeljebb 48 óra leforgása alatt eljutnak az ország minden részébe. Hasonló a helyzet az ilyenkor szintén slágerterméknek számító hólapáttal, amelyből ugyancsak jelentős alapkészlettel rendelkezik a Tesco.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez