Keresés a tartalomban:
Életmód

Öko-háztartás tréning

2013. január 11., nonprofit.hu
Címkék: öko háztartás bio ételek környezettudatos táplálkozás Ökoszolgálat Alapítvány
Egyre „divatosabb” a zöld, az öko, a bio, mégis nehéznek tűnik a változtatás a mindennapokban. Ebben segít az Ökoszolgálat Alapítvány immáron harmadik alkalommal induló öko-háztartás tréningje, ahol ismert szakértők mutatják be a környezettudatos háztartásvezetés elméleti és gyakorlati praktikáit
A program sikerét igazolja, hogy a New York-i székhelyű Katerva Award zsűrije rengeteg pályázó közül beválasztotta a díj „életmódváltás” kategóriájának döntősei közé. A Katerva egy 2011-ben alapított nemzetközi fenntarthatósági díj. A 2012-es Katerva díjat 2013. március 7-én, New Yorkban adják át olyan innováció tulajdonosának, melyet fenntarthatósági szempontból a legjobbnak tartanak. (http://katerva.org/2012-nominees/finalists/the-finalists/behavioral-change/)
 
Képzés időpontja: 2013. január 17 to 2013. február 21
 
Helyszín: Budapest, Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér,VI. ker., Eötvös u. 10.


„A világvége egyelőre elmaradt, de elég felkészültek vagyunk-e, hogy a jelenleginél sokkal környezettudatosabban, takarékosabban éljünk? Minden ehhez szükséges elméleti és gyakorlati tudást igyekeztünk belesűríteni harmadik öko háztartás tréningünk programjába, ahová az eddigieknek megfelelően neves szakértőket sikerült meghívnunk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy programunkat immár nemzetközi szinten is elismerik. A jelölés igazolja, hogy jó úton járunk a környezettudatos szemléletformálásban.” – mondta Szabó Gyula az Ökoszolgálat Alapítvány igazgatója.
A Katerva a világ minden részéről gyűjti össze a fenntarthatósággal kapcsolatos programokat. Az innovációkat 10 kategóriában jelölik: 1. élelmiszerbiztonság, 2. életmódváltás, 3. gazdaság, 4. ökoszisztémák, 5. nemek egyenlősége, 6. nyersanyagok és erőforrások, 7. emberi fejlődés, 8. energia, 9. közlekedés és szállítás, 10. városi tervezés.
A díjnyertes innovációt elismert üzleti és fenntarthatósági szakemberek, illetve a mögöttük álló nemzetközi tanácsadó cégek segítik abban, hogy minél gyorsabban elterjedjen a világban, ezáltal globális szinten is éreztesse hatását. A nyertes innováció tulajdonosának számos nemzetközi együttműködésben történő részvételre van lehetősége.
Az Ökoszolgálat ökoháztartási tréningjét 2012 tavaszán jelölték a díjra, júniusban választották be a jelöltek közé, majd novemberben bekerült a 'behavioral change' (életmódváltás) kategória első 6 helyezettje közé. 2013. január folyamán derül ki, hogy melyik az a 10 innováció, amelyek kategóriagyőztesként versenyben maradnak a díj elnyeréséért. A verseny fontos állomása lesz a 2013. január 14. és 29. között megtartott online közönségszavazás a www.katerva.org oldalon, aminek eredményeként egy innováció megkapja a közönségdíjat (People's Choice Award).

PROGRAM:



A program helyszíne az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér, Budapest VI. Eötvös u. 10. Kezdési időpont: 18.00 óra.
A sorozatra egyben és előadásonként is lehet jelentkezni az okosz@okoszolgalat.hu e-mail címen. A résztvevők száma korlátozott, ezért érdemes időben regisztrálni.
Belépő: 9.000 Ft a teljes sorozatra, melyből 3.000 Ft levásárolható, illetve alkalmanként 1.300 Ft, melyből 500 Ft levásárolható az Ökoszolgálat Alapítvány Zöld Zug non-profit boltjában.
A sorozat támogatója a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja, szakmai támogató az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez