Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

Érdemes bankot váltani

Akár 25-30 ezer forintot is megtakaríthatunk

2013. január 23., biztositasiszemle.hu
Címkék: bank tarifa díjkalkulátor megtakarítás
A kilencmillió magyar bankszámla-tulajdonos közül január közepéig már több mint 50 ezren ellenőrizték banki díjaikat az interneten, a kalkulációk alapján kijelenthető, hogy jó bankváltással a tranzakciós illetéknél sokkal többet meg lehet takarítani - közölte a Biztosítás.hu saját díjkalkulátorára hivatkozva.
A banki tranzakciós illeték hatására átlagosan mintegy 30 százalékkal kell többet fizetniük ettől az évtől a lakossági bankszámlák tulajdonosainak. A Biztosítás.hu számításai szerint leginkább a készpénzfelvételi költségek és az utalások átlagos díjai emelkedtek a tavalyihoz képest, 25, illetve 250 százalékkal. Több bank a számlák havi alapdíjait is jelentősen megemelte, illetve bővült a bankok által felszámított költségfajták köre is. Ez utóbbi mára már meghaladja a százféle költséget.
 
Az alapvetően biztosításközvetítéssel foglalkozó alkuszcég banki díjkalkulátorának adatai alapján a 140 ezer forintot meghaladó átlagkeresetűek 25-30 ezer forintot is megtakaríthatnak a bankváltással. Minimálbér esetén a legolcsóbb és a legdrágább számla közötti éves díjkülönbség átlagosan 10 ezer forint, míg 140 ezres átlagkereset esetén már 15-25 ezer forint.
 
Az előbbi megtakarításokhoz jönnek még a magasabb folyószámlakamatot kínáló, illetve a kártyás vásárlások után visszatérítést kínáló banki ajánlatok, amelyek hatására a különbségek tovább nőnek. Az elérhető megtakarítások mindenesetre jóval meghaladják a tranzakciós adó általi 5-8 ezer forintos átlagos éves díjemelés mértékét - mutat rá a Biztosítás.hu.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez