Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Kifosztott üzleteket hagyott maga után a havazás

2012. február 6.
Címkék: havazás élelmiszer CBA katasztrófavédelem energiaszolgáltató
A nagy ünnepek előtti hangulat jellemzi a kiskereskedelmet a hóhelyzet miatt. Az élelmiszerboltok azt remélik, hogy képesek kielégíteni az alapvető élelmiszerek iránt megnövekedett igényeket.
Számos élelmiszerüzeletet "kifosztottak" a havazás megérkezte előtt. Miután vezető hírként foglalkozott szinte az összes médium a hétvégére várható hóhelyzettel, illetve a "szibériai" időjárással, 20−30 százalékos forgalomnövekedést tapasztaltunk az alapvető élelmiszereknél − mondta a Napi Gazdaságnak Fodor Attila, a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője. A fellendülés kedd óta tart, a forgalom erősen korrelál a médiaaktivitással.
 
A ruházati üzletek remélik, hogy el tudják adni a még meglévő meleg holmikat, a hó és a hideg elől ugyanis sok helyen a plázákba "menekültek" az emberek.
 
Péntektől tizenegy megyére adott ki elsőfokú figyelmeztető jelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel a fagy, illetve a várható havazás miatt. A katasztrófavédelem készen áll, hogy az esetleges élelmiszer kiszállításokat megfelelő rendőri segítséggel biztosítani tudja. Fontossá válhat a kórházak, kollégiumok élelmiszerrel való ellátása.
 
Amíg tart a rendkívüli hideg, az energiaszolgáltatók sem kapcsolják ki az áramot és a fűtést azoknál, akik tartoznak.
 
Élelmiszer.hu/Kosár

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez