Keresés a tartalomban:
Életmód

Gyerekmatiné Kuckó-bérlettel

2012. február 1., Szabó Zoltán Attila
Címkék: Puskin mozi Kuckó bérlet bábszínház zene gyerekprogram játszósarok élőzene
A gyerekeknek szánt pest-budai hétvégi programok sajnos, elég nagy szórást mutatnak. Rengeteg a bóvli, a dilettáns „móka”, de azért szerencsére mindig feltűnnek valóban vonzó, igényes matinék is. A Puskin moziban például. Ráadásul a belvárosi intézmény kidolgozott egy nem is borsos áron működő bérletrendszert „Kuckó” néven.
A Puskin mozi több éve dolgozik azon, hogy a gyerekközönség számára színvonalas rendezvényeket kínálhasson minden hétvégén. Most előálltak a tízalkalmas Kuckó-bérlettel, amely a Puskin összes gyerekprogramjára érvényes. A bérletet 2012. június 30-ig lehet felhasználni. (ára: 8000 Ft)
 
A tízes bérlet nem tíz előadást, hanem tíz jegyet jelent. Június 30-ig mozira, bábelőadásra vagy koncertre lehet vele jönni, amíg a bérleten „egység” van. Ismerve a mai jegyárakat, nyílván nem rossz „üzlet”, ha például egy négyfős család így kalkulál: egyszer eljön mindenki mondjuk egy februári koncertre felhasználva 4 egységet a bérletről, majd a következő hónapban, egy bábszínházi előadásra hozza el az egyik szülő a két csemetét, satöbbi. Amúgy a bérletek korlátozott számban kaphatók, de kizárólagosan bérletes előadás nem lesz, így hát minden produkcióra el lehet ruccanni e nélkül is, ámbár a legjobb helyeket a bérletes vendégek számára tartják fenn a szervezők.
 
S hogy mit kínál a Puskin-kuckó? A „Legkisebbek mozijában” az apróságok (3-6 év) számára a hétvégi vetítések 10 órától indulnak gyermekbarát környezetben (csökkentett hangerő, kis jelzőfény) nyitott ajtók mellett, biztosítva, hogy a vetítés alatt bármikor ki-be lehessen közlekedni. Az előtérben, a vetítés előtt, alatt és után fél tíztől délig játszósarok várja a nebulókat. A programot az aktuális filmkínálatban szereplő-, illetve régebbi gyerekfilmek adják. A vetítés tartama 50-70 perc, ami egy teljes filmet vagy több, rövidebb epizódokból álló egyórás blokkot jelent.
 
A Puskinban a Nefelejcs Bábszínház közreműködésével rendszeresen tartanak bábszínházi előadásokat is 3-6 éves gyerekek számára. A mesék nagyjából 50-60 percesek. Az előadások után bábsimogatásra is van lehetőség. A „Zakatoló Zenemozi” is újdonság a palettán: a jól ismert rajzfilmek (Leó és Fred, Kockásfülű nyúl, Kétbalkezesek, Magyar népmesék) és diafilmek újraértelmezve, élőzenével kiegészülve jelennek meg a vásznon. A szervező Budapest Film Nagy Krisztián Tódort kérte fel a muzsikák megkomponálására. A zenész 2005-ben alapította a Syntax Cinema Orchestrát, Magyarország első mozizenekarát. A némafilmeket is gyakorta kísérő elhivatott csapat a gyerekek zenei világához illő, érdekes hangszereket is „bevetnek” fellépéseiken, úgymint a kazoo-t, a vihardobot, a tilinkót vagy a kalimbát.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez