Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Karneválvonat pótolja a rendszeres járatot

2012. január 25.
Címkék: MÁV-START Velencei karnevál különvonat Keleti pályaudvar vasót szerelvény Olasz Nemzeti Turisztikai Hivatal Demjén Anita velencei vonat
Stílszerűen egy belvárosi olasz étteremben, jóféle gőzölgő feketekávé „illatfelhőjében” jelentette be a vasúttársaság, hogy február 17-én a Keletiből különvonatot indít a velencei karneválra. Mindez szépségtapasznak is megteszi, minthogy tavaly óta – egy szerencsétlen pályázati tender miatt – már nem jár a lagúnák városába Pestről elstartoló szerelvény.
Különvonatot indít a MÁV-START Zrt. a velencei karneválra február 17-én, pénteken 18 óra 33 perckor a Budapest-Keleti pályaudvar nyolcadik vágányáról. Az ülő-, fekvő- és hálókocsiból álló szerelvénnyel kényelmesen, átszállás nélkül, éjszakai utazással lehet eljutni a velencei Santa Lucia pályaudvarra és vissza. A különvonatra a Budapest-Keleti pályaudvaron, Kelenföldön, Székesfehérváron, Siófokon és Nagykanizsán lehet fel- és leszállni. Kanizsától megállás nélkül repeszt tovább a jármű a Pó és a Piace torkolatához.
 
A közvetlen vonat menetrend szerint reggel 9 óra 42 perckor érkezik a gondolák és a lagúnák városába, ahol egy egész napot tölthet ki-ki kedvére az álarcosokkal és a csodálatos ruhakölteményekkel teli karneváli forgatagban. Európa legnagyobb kosztümös rendezvényére ezen a napon is több tízezren érkeznek.
 
A különvonat február 18-án, szombaton este 21 óra 10 perckor indul vissza Velencéből, érkezése másnap, a Budapest-Keleti pályaudvarra a délelőtti órákban várható. A jegyeket forintban is ki lehet fizetni aktuális árfolyamon. Kazai Katalin, a MÁV-START Zrt. értékesítési vezetője elmondta: a korábbi, menetrend szerint közlekedő velencei vonat egész évben népszerű volt, a karnevál idején kifejezetten magas volt a kihasználtsága. Az idei évben először közlekedő velencei szerelvényre pedig már akkor jelentős igény mutatkozott, amikor a menetrendje még rendelkezésre sem állt.
 
Demjén Anita, az ENIT – Olasz Nemzeti Turisztikai Hivatal képviselője jelezte: örülnek a MÁV-START Zrt. kezdeményezésének, ugyanis a legendás olasz város vonzza a magyarokat (is): 2010-ben 83 ezer honfitársunk járt Velencében, akik együttesen 422 333 vendégéjszakát töltöttek el a lagúnák pazar városában.

Sz.Z.A.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez