Magyar Turizmus Zrt. 2014-ben kilencedik alkalommal is megrendezi a népszerű Torkos Csütörtök akciót, amelynek időpontja idén március 6. Ezen a napon a felhíváshoz csatlakozó éttermek vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50%-os kedvezményt biztosítanak vendégeiknek.
Bármennyire hihetetlen, de idén immár 9. alkalommal kerül megrendezésre a Torkos Csütörtök elnevezésű gasztronómiai ünnepnap. A tavalyi különleges dátum után, idén visszatér a hamvazó szerda utáni csütörtökre, egy nap erejéig megtörve ezzel a böjti szabályok szigorát.
A néphagyomány szerint Torkos Csütörtökön - annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazó szerdát követően ünnepeljük - ismét szabad volt húst fogyasztani a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is. E népszokás felelevenítésével a Magyar Turizmus Zrt. idén nemcsak hazánk kulturális és gasztronómiai értékeire szeretné ráirányítani a figyelmet, hanem - az Agrármarketing Centrum magyar sertéshúst népszerűsítő törekvéseivel összhangban - egyúttal a minőségi magyar sertéshús fogyasztásának pozitív egészségügyi és gasztronómiai vetületeire is.
Az éttermek folyamatosan bővülő listáját a
TorkosCsutortok.hu oldalon követhetik figyelemmel, online asztalfoglalásra is van lehetőség, az asztalfoglalási szolgáltatás ingyenes.