Keresés a tartalomban:
Autó

Díjnyertes autók – ne dőljön be a trükköknek!

2014. február 26., BW/Faludi Linda
Címkék: Wolkswagen autó díjak marketing kampány Passat
A Volkswagen büszkén hirdeti, hogy a Passat autócsalád két egymást követő évben nyerte el a legvonzóbb közepes méretű szedán díját. A német konszern nem említi, hogy ezen a díjkiosztón még több tucat autót kiáltottak ki a „legvonzóbbnak”. A BusinessWeek összefoglalót készített az autóipari marketingesek által használt, vitatható jelentőségű díjakról.
A Passat tehát idén is besöpörte a J. D Power elismerését, amit reklámoz is a Volkswagen csoport. Bár autóipari körökben jól cseng a J. D Power neve, jó tudni, hogy a zsűri a Passaton kívül további huszonhárom különböző típust kiáltott ki kategóriája legvonzóbb modelljének, és még huszonhármat emelt ki a legjobb értékarányt felmutató új kocsiként. Végezetül újabb huszonhárom típus nyerte el a „kategória legmegbízhatóbbja” címet. A J. D Power tehát ez alkalommal hatvannyolc különböző autónak adományozta a „legjobb” címet és ebben még nincs benne a legbiztonságosabb teherautókat felsoroló újabb tizenegy trófea.
 
Nem csoda, hogy az autóipar rengeteg energiát fektet a különböző díjak elnyerésébe, hiszen ezek feltüntetése remekül jövedelmez a marketing kampányokban. A trófeákat odaítélő cégek egyik módszere, hogy számtalan kategóriát hoznak létre (legjobb újonnan vásárolt autó, legmegbízhatóbb, legjobb design, legjobb teljesítmény, legbiztonságosabb, stb.). A Cars.com például tucatnyi autót nevez 2014 legjobbjának, emellett közönségdíjat és „életstílus” díjat is kioszt. Hasonló eredményeket látunk a Edmunds.com weboldalon is, nem beszélve a MotorWeek, a Car&Driver, vagy a U.S. News díjkiosztóiról.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez