Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Forradalmi tejes doboz

Címkék: környezetbarát tejes doboz papírmasé GreenBottle
Környezetbarát, újrahasznosított papírmasé tejes dobozt állított csatasorba az egyik legnagyobb brit áruházlánc az ASDA, szerte az Egyesült Királyságban.
A dobozt 2006-ban találta fel a suffolki Martin Mysercough. A forradalmi ’GreenBottle’ külső héja újrahasznosított papírból készült, a belsejét pedig egy vékony műanyag réteg borítja. A doboz külsejében hasonlít a szokásos műanyag tejes flakonokra, ám ez, - hacsak nem hasznosítják újra – hetek alatt elbomlik. Egy átlagos műanyag tejes doboz körülbelül 500 év alatt bomlik le, és 15 milliót használnak belőle nap - mint nap – írja a Foodbev.com online élelmiszerportál.
 
A feltaláló Martin Mysercough elmondta, hogy az ötletet egy kocsmai beszélgetés után találta ki, ami alatt ráébredt arra, hogy a helyi hulladéklerakóban a legnagyobb helyet a műanyag flakonok, különösen pedig a tejes műanyag flakonok foglalják el. Az új találmányt először 2007-ben próbálták ki. A feltaláló elmondta, hogy a fia papírmasé léggömbje ihlette őt meg a doboz tervezésben.
 
Chris Brown az ASDA ’etikus és a fenntartható beszerzési osztályának’ vezetője elmondta, hogy a modell elsőre lenyűgözte. „A ’GreenBottle’ praktikus, és kellőképpen robosztus, vagyis nem áll fenn a veszélye annak, hogy ráboruljon a reggelinkre” – tette hozzá a vezető. Ráadásul egy ilyen zöld tejes doboz előállítása 48 százalékkal kevesebb szén-dioxid kibocsátással is jár.
 
Kosár/Foodbev.com

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez