Keresés a tartalomban:
Kitekintő

A spanyol paprika veszélyei

Címkék: növénytermesztés paprika élelmiszer-biztonság import labóratóriumi vizsgálat
A stuttgarti szakhatóság laboratóriumi vizsgálatai megerősítették, hogy Spanyolországból importált paprikában az Ethephon nevű növényi növekedés-szabályzó szer maradványai találhatók.
A szert széles körben alkalmazzák a növénytermesztésben, ám használata a paprikánál nem megengedett, mert – elsősorban gyermekeknél – az egészségre ártalmas lehet. A terméket azonnal kivonták a kereskedelemből, egyúttal figyelmeztették a spanyol termelőket az előzetes ellenőrzésre. Párhuzamosan további próbákat végeznek a spanyol paprikával a baden-württemberi áruházakból, üzletekből vett mintákkal. Az ügyet jelentették a RASFF-nak az EU illetékes szervének, amely azonnal továbbítja a tagországoknak az élelmiszer – és tápanyagok biztonságával kapcsolatos értesüléseket.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez