Keresés a tartalomban:
Autó

Szürke és megbízható

Skoda Fabia Kombi

Gajdos Tamás
Címkék: Fabia Kombi Skoda autó teszt
A "szürke eminenciás" megjelöléssel nyugodtan illethetjük tesztautónkat - és nem csak a színe miatt. Nehéz nála jellegtelenebb, a tömegbe jobban beleszürkülő autót találni a jelenlegi kínálatban.


Ez persze sokak számára inkább előny, mint hátrány. Van aki nem szereti a feltűnősködést, a divatmajmolást és a csiri-csáré színorgiát, egyszerűen csak annak tekinti autóját ami: a hétköznapi közlekedés megbízható,egyszerű egyszerű és aránylag gazdaságos eszközének.

Az 1400 köbcentis benzinmotor erejéből nem is nagyon telik az átlagosnál többre, de amire szükség van, annyit tud: 12,7 mp a 100-ra gyorsulás ideje, 175 km/óra a végsebesség és ehhez átlagban mindössze 7 liter körüli benzinfogyasztást produkál. Városban, hideg téli napokon persze lecsúszik 8-9 liter is, de nem ez a jellemző.

A csomagtér nagyobb kategóriájú járművek számára is irigylésre méltó mérete az, ami a Fabia Kombit kiemeli a szürke középszerből. 480 liter alaphelyzetben, nem csekélység és ez még fokozható a támlák ledöntésével egészen másfél köbméterig, ez pedig már egy raklapnyi jófajta cseh sör befogadására is alkalmassá teszi az alapvetően mégiscsak kis családi autónak szánt járgányt. Gondoljunk csak bele, mekkora teljesítmény az egykori farmotoros 1000MB-ket, vagy S100-asokat tervezőktől egy ilyen – azokhoz képest teherautónyi csomagterű - négykerekű megalkotása. Az autó beltere is nagyot nőtt egyébként még a közvetlen elődhöz képest is, hiszen majd 5 centivel magasabb, így akár cilinderes utasok szállítására is alkalmas. Az ilyen elegáns útitársakhoz persze kicsit méltatlan a néhol nagyon sprőd
anyagválasztás. A kárpitozás sem valami selymes, de a műszerfal kemény műanyagjai kifejezetten bántóak - főként térdmagasságban. A szögletesre sikerült rádió foglalata például a gázpedált támasztó lábat-térdet irritálja. Tesztautónk összességében jó szívvel ajánlható az átlag magyar családnak, hiszen beszerzési ára és üzemeltetési költségei is átlagosnak mondhatók, ugyanakkor hatalmas csomagtere, megbízhatósága és várhatóan jó tovább-értékesíthetősége nem véletlenül teszik a kategórián belüli egyik legnépszerűbb autóvá.

Tekintse meg tesztvideónkat!


Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez