Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Kizöldült pdf

pdf helyett wwf

Címkék: környezet erdőírtás nyomtatás
Eredeti kezdeményezéssel állt elő a Természetvédelmi Világalap (WWF): olyan elektronikus adat-formátumot fejlesztett ki, amelyet nem lehet kinyomtatni.
A pdf-formátumban készített szövegeket, képeket, táblázatokat a világszervezet szoftvere segítségével WWF-formátumban is elmenthetjük. A világszerte használt, egységes pdf-formátumban készült dokumentum tartalma, külalakja ettől semmit nem változik, de elveszti egy tulajdonságát: csak olvasni lehet – de kinyomtatni nem.
 
Közismert, hogy a munkahelyeken, de a háztartásokban is gyakran feleslegesen használjuk a nyomtatás gombot. A WWF adatai szerint a világ papír-fogyasztása, amely 1950-ben 367 millió tonnát tett ki, azóta a hétszeresére nőtt. A zöld pdf is segíthet abban, hogy ne irtsák gyorsuló ütemben erdeinket. A szoftver a világszervezet honlapjáról (www.wwf.hu) ingyenesen letölthető. A szoftver elhelyez a számítógép menüsorában egy „Save as WWF” menüpontot. Mérlegelhetjük, hogy gépünkön melyek azok a fájlok, melyeket nem kívánunk kinyomtatni, és a „Save as WWF” gombra kattintva dokumentumunk nem nyomtatható formában kerül elmentésre.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez