Keresés a tartalomban:
Jog

A fogyasztóvédőket is megpróbálták becsapni

2011. február 18., OFE
Címkék: csalás szélhámosság figyelmeztetés
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) saját példáját kínálja tanulságként a fogyasztóknak. Az alábbi eset kapcsán felhívja a figyelmet, mindenki vegye komolyan, ha bizonytalan fizetési felszólítást kap. Ha biztos benne, hogy semmiféle terméket vagy szolgáltatást nem rendelt, ne habozzon rendőrségi feljelentést tenni! – tanácsolja az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke.
Ismeretlen tettes ellen tett rendőrségi feljelentést az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) az EU Business Services Ltd. felszólító levele alapján. A holland vállalkozás tavaly november óta szinte heti rendszerességgel küldi egyre fenyegetőbb hangvételű fizetési felszólításait az OFE részére – a 990 eurós állítólagos tartozás „késedelmi kamatai” és „adminisztrációs költségei” pedig időközben további 434 euróra nőttek.
 
Az európai üzleti adatbázisok összeállításával foglalkozó EU Business Services Ltd. az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület felé fennálló követelését egy 2010. október 15-én kitöltött megrendelőlappal kísérelte meg igazolni – az apró bökkenő csak az, hogy ezen a megrendelőlapon az Egyesület akkori elnökének nyilvánvalóan hamisított aláírása szerepel, az Egyesület hivatalos pecsétje pedig hiányzik róla.
 
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület felszólította a holland vállalkozást, hogy törölje a követelését, illetve állítson ki egy olyan tartalmú nyilatkozatot, mely szerint nincs követelésük az Egyesület felé, ellenkező esetben feljelentést tesz. A vállalkozás kapcsolattartója, „Miss Alexandra” azonban erre újabb fizetési felszólítással válaszolt, ezért az OFE rendőrségi feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.
 
Dr. Morvay György, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke elmondta, mind a fogyasztóknak, mind pedig a becsületes vállalkozásoknak ügyelniük kell arra, hogy ne dőljenek be az ilyesfajta kísérleteknek. „Semmiképpen ne hagyjuk, hogy nyomást gyakoroljanak. Ha nem vagyunk biztosak egy követelés jogosságában, mindenképpen kérjünk arról írásos bizonylatot. Amennyiben az illető vállalkozás vagy magánszemély fennálló követelését nem tudja igazolni, Ön pedig biztos benne, hogy semmiféle terméket vagy szolgáltatást nem rendelt, ne habozzon rendőrségi feljelentést tenni!” – tanácsolta az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez