Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Melyik a legjobb étrend kiegészítő, tűzijáték, motoros szerszám?

Új kategóriákkal hirdették meg a Magyar Termék Nagydíj pályázatot

2011. február 22.
Címkék: Magyar termék védjegy minőségpolitika Magyar Termék Nagydíj Hamisítás Elleni Nemzeti Testület
Mától lehet nevezni a tizennegyedik Magyar Termék Nagydíj pályázatára. A tavalyi 17 témakörhöz további új kategóriákat vettek fel, így - követve a trendeket - már étrend kiegészítők, LED, közüzemi szolgáltatások, gázberendezések, vagy épp aktív orvosi eszközök kategóriában is lehet pályázni – hangzott el az NFH székházában tartott sajtótájékoztatón.
„A magyar gazdaság komoly kihívások előtt áll: egyszerre kell legyőzni a válság okozta visszaesést, magas hozzáadott értékű termékek és szolgáltatások előállításával növelni a versenyképességet, a foglalkoztatást, egyenletes és tartós növekedést generálva Magyarországot fenntartható és sikeres növekedési pályára kell állítani. A piacok megtartásához és fejlesztéséhez az aktív minőségpolitika következetes alkalmazása a kulcs” – hangzott el a sajtótájékoztatón.
 
Mint a résztvevők elmondták: a Magyar Termék Nagydíj® Pályázat a minőségtudatos szemlélet elterjesztését tűzte ki legfőbb feladataként, mellyel a tudatos fogyasztói magatartás kialakulását is segíti.
 
A sajtótájékoztatón Dr. Kerekes György, a Külgazdasági Hivatal elnökhelyettese hangsúlyozta, hogy az új hivatal feladatában – új piacokhoz segíteni a piaci alapú magyar kis és középvállalkozásokat – fontos szerepet tölt be a Magyar Termék Nagydíj.
 
Idén már 22 témakörben lehet pályázni. A régiek mellett számos újdonság is megtalálható: háztartási gépek – berendezések, étrend kiegészítők, aktív orvosi eszközök, közüzemi szolgáltatások, tűzijátékok, elektromos alkatrészek, világítás, LED, gázberendezések, motoros szerszámok. További újdonság, hogy csatlakozott a díj szervezeteihez a Sérültek.hu magazin is, mely az „Odafigyelés” díjat ajánlotta fel minden olyan kereskedelemben lévő terméknek, vagy szolgáltatásnak, melyek a segítséggel élők számára értéket jelentenek.
 
A nevezett termékek, szolgáltatások szakértői és/vagy érzékszervi ellenőrzésen esnek át, melyet független szakemberek végeznek. Ugyan a védjegy használata az első évben díjmentes, azt követően viszont éves utóellenőrzés után, a Kiírók Tanácsa által megállapított védjegyhasználati díjat kell fizetni.
 
Dr. Bendzsel Miklós a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) elnöke a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a Magyar Termék Nagydíj egyre növekvő népszerűségét jelzi, hogy a védjegyet már hamisítják is.
 
A pályázati rendszer szorosan kapcsolódik az Új Széchenyi Tervhez. A kiírók szerint a pályázat civil „vállalkozásfejlesztési eszköz, termékgyártói és szolgáltatói verseny egyben, mely európai szinten is versenyképes vállalatok létrejöttét segíti.”A sajtótájékoztatón kiderült, hogy törvényi kidolgozás alatt állnak az úgynevezett „100 százalék magyar”, és a „magyar termék” kategóriák.
 
A pályázat benyújtási határideje 2011. május 20.
 
További információk: termeknagydij.hu

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez