Keresés a tartalomban:
Jog

Megbüntették a biztosítót, mert nem válaszolt a panaszosnak

Címkék: fogyasztóvédelmi bírság PSZÁF Groupama
2,1 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Groupama Garancia Biztosítóra a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete.
Tizenegy határozatban 2,1 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Groupama Garancia Biztosítóra a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), öt bírság 100-100 ezer, négy bírság 200-200 ezer, további kettő pedig 400-400 ezer forintos volt.
 
Az egyik 400 ezer forintos bírságot azért szabta ki a PSZÁF, mivel a biztosító az ügyfél két panasz-levelét sem válaszolta meg. Közben ugyan jogutódlás történt - a Garancia Biztosítót megvásárolta a Groupama - de ez nem ok arra, hogy a jogutód figyelmen kívül hagyja a jogelődhöz címzett levelet.
 
A másik 400 ezer forintos bírság oka is két, meg nem válaszolt panasz-levél volt. A kisebb összegű bírságok oka többnyire az, hogy a biztosító nem válaszolta meg az ügyfelei panaszos leveleit az előírt 30 napos határidőn belül.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez