Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

Banki sms-ek és árak

2013. február 8., Bankmonitor.hu
Címkék: sms bankszámla számlacsomag bankváltás
Minden bank más-más díjért kínálja a banki SMS szolgáltatásokat, melyeket nem feltétlenül lehet elkülöníteni az egyes számlacsomagoktól. Ha nem figyelünk oda, számlavezetésünk díjának többszörösét is kifizethetjük a banki SMS-ekért.
Bankonként eltérő, hogy az SMS szolgáltatás alatt mit értenek, és hogyan terhelik a díját. Létezik bank, amelyik fix havi költségért kínálja ezt a szolgáltatást, van, amelyik csak a küldött SMS után számláz, és olyan is, amelyik felszámít egy alapdíjat és a küldött SMS-ek költségeit is beterheli. Már az sem egyértelmű, hogy mit takar a szolgáltatás. Egyes bankok a kártyamozgásokról értesítenek, míg más bankok a számlaváltozásról, és van, amelyik mindkettőről. Sőt olyan is akad, aki a netbank, vagy telebank használata esetén küld SMS-t a számlatulajdonosnak, sok esetben díj ellenében. Azt is fontos tudnunk, hogy itt is erőteljesen függ a szolgáltatás árazása, hogy milyen számlacsomaggal illetve milyen kártyával rendelkezünk.
 
A Bankmonitor.hu táblázatában az összehasonlíthatóság kedvéért a leginkább elterjedt kártyafigyelő szolgáltatás szerepel, ettől természetesen számlacsomagonként eltérhetnek a bankok. Általában havi díjat engedik el, vagy bizonyos számú SMS-t ingyenesen biztosítanak. De van más kivétel is: például a Budapest Banknál van olyan SMS csomag (Plusz), aminek keretén belül egy fix havi díjért (450 Ft) a kártyaköltések miatt küldött SMS-ek ingyenesek. A Citibank estében pedig az SMS szolgáltatás az első évben ingyenes lehet bizonyos feltételek esetén. Érdekesség, hogy az OTP attól is függővé teszi a díjazást milyen szolgáltatónál van a mobiltelefonszámunk.



SMS szolgáltatások esetében is igaz, az egyre többször felbukkanó gondolatunk: nem lehet elkülönítetten kezelni a számlacsomagoktól. Tehát érdemes a bankváltásnál már arra is gondolni, hogy mit szeretnénk kontroll alatt tartani SMS szolgáltatással, és mennyit ér ez meg nekünk. Főként, ha a külön fizetünk azért az SMS-ért, amit a kártyaköltésünkről küldenek, majd külön megfizetjük ugyannak a tételnek a könyvelését követően a számlaterhelésről szóló SMS árát. Így sok esetben a számlavezetési díj többszörösét is kifizethetjük SMS szolgáltatás keretében – írja a Bankmonitor.hu

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez