Keresés a tartalomban:
Életmód

A magyar síelők harmada köt biztosítást

2013. február 5., biztositasiszemle.hu
Címkék: biztosítás utasbiztosítás biztosításközvetítő sízés snowboard
Biztosítás nélkül vágnak neki évről évre a magyarok százezrei a környező országok síterepeinek, ahol összesen mintegy 100 ezer síbalesetet regisztrálnak évente. A Biztosítás.hu által összegyűjtött adatok szerint ezekből a balesetekből a magyarok is jelentős mértékben kiveszik részüket.
Az arányokat tekintve mintegy 10 ezer honfitársunk szenved síbalesetet évente, de közülük alig néhány ezren rendelkeznek megfelelő biztosítással.
 
A hatalmas számból leginkább Ausztria veszi ki a részét, ahol egy idényben mintegy 60 ezren sérülnek meg átlagosan (egyébként főként külföldiek). A balesetekből minden ezredik halálos és mintegy 10 ezer a fejsérüléses. A magas baleseti és halálozási adatok ellenére, megdöbbentő módon a magyar síelőknek mindössze egyharmada köt utasbiztosítást síelésének idejére.
 
A baleset tekintetében a nők és a férfiak, illetve a síelők és a snowboardozók között mutatkoznak a legjelentősebb eltérések. Míg a nemek képviselői között elsősorban a sérülések jellegéből fakadó eltérések dominálnak, addig a síelők és a snowboardozók balesetei a gyakoriságuk és súlyosságuk tekintetében térnek el egymástól. A sokak által még extrém sportnak tekintett snowboard esetében például a károk gyakorisága kétszerese a síbalesetekének, lévén a snowboard technikásabb, több ugrást, fordulást tartalmazó sport. Ugyanakkor lényegesen nagyobb a síelők által elszenvedett károk súlyossága mint a snowboardos társaiké, mivel a sí átlagos sebessége a snowboardét jóval meghaladja, így a sí esetében az esések és ütközések sebessége is nagyobb.
 
A hazai biztosítók mindazonáltal díjban még nem tesznek különbséget a síelők és a snowboardosok között, pedig a károk mértéke és a balesetek utáni átlagos táppénzes napok száma a síelők esetében éppen kétszer akkora (22 nap), mint a snowboarddal balesetet szenvedő társaik esetében (ahol mindössze 11 nap az átlagos táppénzen töltött napok száma balesetenként).
 
A balesetenkénti kárösszegek a százezer forinttól a sok milliósig-, miközben a síelésre is fedezetet nyújtó utasbiztosítások díjai a napi néhány száz forintostól, a napi maximum ezer forintosig terjednek. A Biztosítás.hu portálon évente szerződő mintegy 100 ezer utazó adatait elemezve elmondható, hogy a síelni indulók átlagosan 10 percet töltenek az utasbiztosításuk megkötésével, és átlagosan 2,5 szer utaznak évente. Legtöbben közülük a napi 3-500 forintba kerülő, ár-érték arányban a legtöbb szolgáltatást tartalmazó utasbiztosításokat választják, 20%-uk szolgáltatástól és ártól függetlenül veszi a legdrágább és mindössze 15%-uk az - aki kizárólag ár alapján választva - minden esetben a legolcsóbb biztosítást vásárolja meg.
 
A Biztosítás.hu az egyik legnagyobb független online biztosításközvetítő (alkusz) Magyarországon, online biztosításközvetítői szolgáltatása díjmentes az ügyfél számára, gyors és egyszerű díjkalkulációt, összehasonlítást és szerződéskötést biztosít.
 
A társaság 2012 októberében indította el új banki termékeket is összehasonlító szolgáltatást, mely nem csak a bankszámlák, de a banki betétek tekintetében is segítséget kíván nyújtani az ügyfeleknek.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez